Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

27 oktober 2012


nieuwsbrief: www.luccmartens.be

Herfst 2012

Na het prachtige voorjaar (zie vorige nieuwsbrieven)… begon ook de herfst met heerlijk nieuws. Het gedicht "Avondwandeling" (zie verder) werd door de jury van de poëzieprijs Keerbergen bedacht met een eervolle vermelding.
Uiteraard ging alle aandacht naar de voorstelling van de debuutbundel Hoop op stille muren. Het werd op 12 oktober een heerlijke avond in het museum van Deinze: ruim 200 aanwezigen in het prachtige decor van de Bietenoogstzaal en heerlijke harpmuziek van Annelies Smet.

Naast de warme herinneringen en deugddoende schouderklopjes zijn er ook de recensies. Je kunt de weldoordachte inleiding van Martin Carrette en de bijzonder positieve recensie van Thierry Deleu nalezen via de knop debuutbundel op de website (zie boven).

Naast de beschikbaarheid van de bundel bij de auteur en in de boekhandel is er de Boekenbeurs…Ik ben alvast aanwezig op stand nr. 418 in hal 4 bij 9 uitgevers op:
- De signeersessie op dinsdag 6 november (14-15u.)
+ nocturne (19u30-21u.)
- De voorleessessie op zondag 11 november (11-12 u.)
- De signeersessie op zondag 11 november (16u30-17u30)

luc c. martens
Luc C. Martens
Ten Bosse 127, B-9800 Deinze
Tel 09/380 11 77 GSM 0476/26 79 53
Luc.c.martens@telenet.be
http://www.luccmartens.be


avondwandeling (Corsica)

op dit dor tapijt de warmte
van twee opgebrande struiken.
hoog boven azuur beken ik
opnieuw de gladheid van je huid

lees ik luid in grijsblauwe ogen
het verlangen naar een rustig nest.
zal ik de bek weer scherpen, mijn vleugels
uitslaan, speuren naar een nieuwe kust ?

of eindelijk gaan rusten, traag
onder jouw veilig schild, genieten
van ons getaand verhaal ? onze lippen
spreken eenzelfde taal, ik aarzel,

hier, op deze rots moet ik kiezen
tussen de arend en de schildpad

© luc c. martens
Eervolle vermelding
Poëzieprijs KEERBERGEN 2012Geen opmerkingen: