Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

24 augustus 2012

PersberichtDemer Uitgeverij kondigt met veel plezier en genoegen de nieuwe dichtbundel van Jenny Dejager aan:
D U I N G L A S 


Paperback, 56 Pagina's

Prijs: 18 € (verzendkosten inbegrepen)

Nieuwe gedichten van Jenny Dejager. Met een rake, enthousiaste en uitgebreide Inleiding van Thierry Deleu.
Fragment: "De gedichten in de nieuwe bundel, Duinglas, van Jenny Dejager zetten mij soms op het verkeerde been, alsof de dichteres mij bewust wil misleiden. Sommige gedichten verhullen met een gestage hardnekkigheid gedachten en gevoelens. Ik moet moeite doen om te onthullen wat zij denkt en hoe zij voelt. Dat boeit mij op, dat port mij aan om vergelijkingen en beelden te dissecteren, dat brengt mij tot verrassende inzichten in het werk en ook - vooral - in de mens. De weg die de dichteres volgt, ligt vol paradoxen. Schijnbare ongerijmdheden, schijnbare onverenigbaarheden, schijnbare tegenstrijdigheden."

De bundel is vanaf november a.s. te bestellen bij de uitgeverij.

Met vriendelijke groeten,
Hannie Rouweler
Demer Uitgeverij

Geen opmerkingen: