Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

15 mei 2012


T
De Gazet, Antwerpen
Dichters brengen hommage aan overleden Duffelse schilder-graficus Willie Cools
Als een hommage aan de op 4 juli vorig jaar overleden Duffelse kunstschilder-graficus Willie Cools (79) is bij de Demer uitgeverij Een veld van verwilderde rozen verschenen, een hommage aan Willie Cools.

Aan de hommage, samengesteld door Hannie Rouweler, werd deelgenomen door de dichters Richard Foqué, Theo Slachmuylders, Thierry Deleu, Suzanne Dinnemans, Nicole Van Overstraeten, Ferre Denis, Tony Rombouts, Erwin Steyaert, Rose Vandewalle, F.A. Brocatus, Ulrich Bouchard, Hannie Rouweler, Frank Decerf, VPM bio, Roger Nupie, Joris Iven, Marije Kos, Guy Commerman en Begga Mariën. 
"Een elite van hedendaagse dichters die meermaals bekroond en geprezen werden. De bijdragen bewijzen de waardering van deze dichters voor het werk van Cools," vertelt Hannie.

De bundel is uitgegeven op handig formaat, zachtgeel gekleurd papier op 40 bladzijden..
De afgedrukte schilderijen zijn in zwart-wit.
De bundel kost 16 euro en is te bestellen bij info@demerpress.be.

Momenteel is Willie Cools vertegenwoordigd met een groot werk Kleurrijke vogels in de groepstentoonstelling van de Zuidkempense kunst- en cultuurkring Hnita, waarvan hij jaren lid was. De expo loopt tot 29 januari in cultuurcentrum Zwaneberg. Het is de bedoeling dat de Heistse kring volgend jaar een "hommage"-tentoonstelling aan Willie Cools wijdt.
pierre anthonissen

Geen opmerkingen: