Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

14 mei 2012


Donderdag 7 juni 2012
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Kennemerwaard
Adres: Gasthuisstraat 2, 1811 KC Alkmaar

Titel: Hoogland
Auteur: Adriaan van IJperen
130 pagina’s
Afmeting: 14x21,5 cm
ISBN: 9789078905585
Particuliere verkoopprijs: € 15,95
Adriaan van IJperen
Over het boek
Tegen de achtergrond van de magnifieke Schotse Hooglanden vertelt Adriaan van IJperen het verhaal van Max die de West Highland Way loopt, een meerdaagse wandeling van Milngavie naar de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.
Max heeft deze wandeling in zijn jeugd al eens gedaan en wil hem nu opnieuw afleggen, al weet hij op dat moment nog niet waarom.
Tijdens de soms eenzame tocht wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit het verleden, zijn eigen gedachten en de fysieke uitdagingen die horen bij het ouder worden.
Van alle boeiende personen die Max ontmoet, trekt een jonge medewandelaar in het bijzonder zijn aandacht…
Over de auteur:
Adriaan van IJperen is bouwkundig ingenieur en werkt als hoofd Stedelijk Beheer bij de gemeente Alkmaar, voorheen in Amsterdam. Daarnaast was hij jarenlang actief in de lokale politiek en hield er altijd al van om zijn standpunten te verduidelijken met een verhaal; verzonnen of waar gebeurd. Na een workshop ‘Storytelling for managers’ werd hij uitgedaagd het verhaal dat hij daar had verteld, op te schrijven. Dat was het begin van zijn schrijverschap. Eerst ontstonden korte verhalen, later ook gedichten en publiceerde hij enkele bundels in eigen beheer. Maar al snel kreeg hij een idee voor een novelle die hij altijd al had wilde vertellen. Het manusctipt Hoogland werd door Uitgeverij De Brouwerij | Brainbooks uitverkoren tot publicatie op basis van vertelkunst, psychologische structuren en poëtische kwaliteit.
Henriette Faas
info@uitgeverijdebrouwerij.nl
010 5917187 of 06 14355433
Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks
Fictie en non-fictie rond medische en maatschappelijke thema's waarbij de psyche een hoofdrol speelt


Geen opmerkingen: