Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

12 mei 2012


Mannen, waarom lezen jullie zo weinig?Mannen, waarom lezen jullie zo weinig?

71% van de vrouwen kiest voor romans en poëzie, tegenover 46% van de mannen
Bijna 4 op 10 mannen leest geen boeken, terwijl dat bij vrouwen maar 2 op de 10 is. In bibliotheken lenen 71% vrouwen romans en poëzie uit, terwijl dat maar door 46% van de mannen gebeurt. 64% van de vrouwen vindt boeken lezen een leuke activiteit, terwijl dit bij mannen 45% is.


Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Synovate/Ipsos naar het leesgedrag van Vlamingen, in opdracht van de Vlaamse Overheid. Mannen gaan minder naar de bib dan vrouwen, lezen minder en àls ze lezen, dan zeker geen fictie.

Geen opmerkingen: