Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

6 februari 2012


 Picturale retoriek van een rituele beweging
Linda-Marie PATTYN


We willen u met deze mail graag uitnodigen op de vernissage van de tentoonstelling "Picturale retoriek van een rituele beweging" op vrijdag 17 februari 2012 van 19u tot 21u in GALERIE LUDWIG TROSSAERT, museumstraat 29, Antwerpen. De Belgische kunstenares Linda-Marie Pattyn zal aanwezig zijn. De inleiding wordt gegeven door Hugo Brutin.
De tentoonstelling zelf loopt tot en met 10 maart 2012 van woensdag tot en met zaterdag van 14u tot 19u. Op zon- en feestdagen zijn we gesloten.
"... Zoals het ritueel van een sumo gevecht bestaat uit een zichtbare realiteit van aanwezigheden en gebaren en een immaterieel en vergeestelijkt gedachtegoed, zo is ook het schilderen van Linda-Marie Pattyn een aanzet van herkenbare werkelijkheid die geleidelijk in zijn verborgen aanwezigheid een daad van picturaliteit en etherisch mediteren bergt. ..." (Hugo Brutin)
U kan bladeren in het fotoboek van deze tentoonstelling op http://en.calameo.com/read/00006261282b7322c3b7d.
Onze tentoonstellingskalender staat op www.galeries.nl/galerie.asp?galnr=3093.
Er zal tijdens deze tentoonstelling eveneens porceleinen sculpturen worden getoond van Maria ten Kortenaar. Het fotoboek over deze werken vindt u op http://en.calameo.com/read/0000626128669af6048a3.

Geen opmerkingen: