Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

6 februari 2012

Hier wonen de woorden
Willem M. ROGGEMAN
Op zaterdag 3 maart, om 15 u stelt Willem M. Roggeman zijn nieuwe dichtbundel Hier wonen de woorden voor. Indien u voor deze voorstelling zitplaatsen wenst, dient u deze vooraf te reserveren door een mail te sturen naar galerie.ludwig.trossaert@visiononart.be met opgave van het aantal gewenste plaatsen. De deuren gaan open om 14u en uw plaatsen blijven gereserveerd tot 15u. Toegang is gratis en achteraf wordt u een drankje aangeboden.

De dichter Willem M. Roggeman treedt in Vlaanderen slechts uiterst zelden in het openbaar op., maar hij geniet in het buitenland een grote faam. Bundels in vertaling verschenen in een twintigtal landen e’n hij wordt ook vaak gevraagd op internationale poëziefestivals. Zo was hij in 12010 op het festival van Tel Aviv, Israel, en in 2011 op het festival in Struga, Macedonië. In 2003 werd hij bekroond op het festival van Drusinskaja, Litouwen, voor het beste gedicht van het festival. En in Italië kreeg hij zelfs twee literaire prijzen, nl. in 1997 de prijs Riccardo Marchi in Livorno voor zijn bundel “L’invenzione della tenerezza” en in 2007 de Premio Tratti voor zijn bundel jazzgedichten “Blue Notebook”. In Nederland kreeg hij in 2010 de eerste poëzieprijs van de stad Zeist, de geboorteplaats van Hendrik Marsman, voor “Lichaamstaal”.


Ludwig Trossaert
P.S. U kan onze vernissage, nocturnes en nieuwe publicaties ook volgen op : via "@LudwigTrossaert"
Geen opmerkingen: