Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

16 november 2011


INFO

Vlaams Fonds voor de Letteren

 

Wie kan aanvragen?

Werkbeurs? Auteurs van Nederlandstalig literair werk - proza, poëzie, essay, theater en kinder- en jeugdliteratuur - die minimaal twee literaire werken hebben gepubliceerd bij een professionele uitgeverij. Het tweede werk moet gepubliceerd zijn uiterlijk op 1 maart van het jaar volgend op de indiening van het aanvraagdossier. 
 
Een stimuleringsbeurs dient om te werken aan een tweede literair werk. Auteurs die al twee literaire werken hebben gepubliceerd, ongeacht in welk(e) genre(s), komen dus niet in aanmerking voor deze regeling. Zij kunnen een werkbeurs aanvragen.

DISCRIMINATIE! 

Geen opmerkingen: