Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

16 november 2011


Dichterlijk met suikerbonen
Op 17.11.2011 ontvangen wij tijdens de laatste Dichterlijk met suikerbonen van 2011 Marleen de Crée
Ze publiceerde tot nu toe meer dan 20 dichtbundels, die onder meer werden bekroond met de Prijs van de Provincie Antwerpen, de Maurice Gilliamsprijs en de August Beernaertprijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en de Prijs van de Vlaamse Poëziedagen. 
Dit jaar was zij genomineerd voor de Herman De Conickprijs. 
Daarnaast is Marleen de Crée een veelzijdig plastisch kunstenaar.
Gastheer Frank De Vos gaat in op het leven en het werk van deze opmerkelijke dichteres.

Toegang: gratis

Artistiek-literair café Den HopsackGrote Pieter Potstraat 24, B-2000 Antwerpen
donderdag 17 november 2011 om 20 uur

Geen opmerkingen: