Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

26 oktober 2011


De poëzie-uitgeverij POINTexposeert weer op de boekenbeurs
Zaal 4, stand 422 (bij Cafetaria)
NIEUW!De mooiste Japanse haiku’s, deel 2”
De publicatie van “De mooiste Japanse haiku’s, deel 1” was een groot succes. Die poëziebundel die nog steeds leverbaar is en meerdere herdrukken heeft gekend, heeft nu een tweede deel gekregen, dit keer niet alleen met een groot aantal gedichten van de vier Japanse grootmeesters van het drieregelige gedicht, maar ook met een groot aantal gedichten van de belangrijkste Japanse haikudichters die nooit eerder in het Nederlands werden vertaald.
De bundel bevat niet alleen de Nederlandse vertalingen maar ook een groot aantal originele versies in Japanse kalligrafie, alsook meerdere passende illustraties en een vrij uitvoerige inleiding. In harde kaft, genaaid en met reproductie in vierkleurendruk “bijna bibliofiel uitgegeven”, zoals een recensent de POINT-publicaties loofde” is de nieuwste POINT-bundel een boek om te koesteren of om straks een goede vriend of vriendin cadeau te doen. Het boek telt 160 pagina’s en kost slechts 19.50€ voor wie het op de boekenbeurs komt afhalen of 23€ per post toegestuurd.
Bijgaand extra informatie over de nieuwe bundel. Fondslijst met informatie (gedichten, foto omslag) op de Nederlandstalige website van POINT Editions: http://www.point-editions.com
Bashô, Buson, Issa, Shiki en andere belangrijke Japanse haikudichters

Langs het groene pad
vertederen ze me steeds
de bergviooltjes
Bashô
Meerdere nieuwe publicaties – herdrukken!
De nieuwe POINT-reeks: mooiste bundels voor een poëzievriendelijke prijs!


*
Als een vlinder een gedicht wordt”, hedendaagse Macedonische poëzie: 10,95€
* ”Een dichter vergeet niet”, poëzie van de Poolse Nobelprijslaureaat, Czeslaw Milosz, Pools – Nederlands, 2de druk:
15.00€
* ”Romiosini en andere gedichten”, poëzie van de grote Griekse dichter Yannis Ritsos, Grieks – Nederlands, 3de druk:
15.00€
* ”Minder rozen en andere gedichten”, anthologie, poëzie van de belangrijkste Palestijnse dichter Mahmoed Darwisj, Arabisch – Nederlands, 2de druk:
15.00€
* ”de Wegel Camino”, (TAO) poëziebundel van Germain Droogenbroodt, Nederlands-Spaans, reeds in 22 landen gepubliceerd, 4de druk:
10,95€
* ”Tegenlicht – Contraluz”, poëziebundel van Germain Droogenbroodt, Nederlands-Spaans, 2de druk:
15.00€
* ”In de stroom van de tijd, Meditaties in de Himalaya’s”, poëziebundel van Germain Droogenbroodt, Nederlands-Spaans, 2de druk:
15.00€
__________________________________________________
POINT: Méér dan 80 bundels moderne internationale poëzie in Nederlandse vertaling,
tweetalig: originele versie + Nederlandse vertaling
Bezoek onze
NIEUWE website met uitgebreide fondslijsthttp://www.point-editions.com

Geen opmerkingen: