Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

8 juli 2009


Theatervoorstelling

"Achter de woorden - echo's van een cello"

Met gedichten van Hannie Rouweler
Cello: Maaike Organe


Hannie Rouweler (geboren in Nederland, Goor, 13 juni 1951) publiceerde haar debuut in 1988. Daarna verschenen bijna jaarlijks nieuwe gedichtenbundels, waarvan enkele in vertaling. Haar toegankelijke schrijfstijl bereikt een groot publiek. Ze woont sinds 2004 te Diepenbeek.

Maaike Organe (Leuven °11 oktober 1979) is docente cello aan de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Ze speelt regelmatig op de Proms en is verbonden aan meerdere internationale ensembles. Maaike Organe kreeg haar eerste cellolessen aan de Hagelandse academie voor muziek en woord bij Koen Hellemond. Ze studeerde er af met grootste onderscheiding. Ze vervolgde haar cellostudies aan het Imep te Namur bij Marie Hallynck en Alain Denis, aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium bij Ilja Laporev en aan het "Conservatoire de Bruxelles" bij Didier Poskin. Ze studeerde af in 2005 als "meester in de muziek" voor cello en kamermuziek.
Intussen vervolmaakte ze zich op internationale meestercursussen bij Edmond Carlier, Julius Stenzel, Bernard Woltèche (barokcello), Francois Guy en Jeroen Reuling. Tijdens haar studies deed ze orkestervaring op o.l.v. Ivo Venkov, Robert Groslot, Norbert Nozy en vele anderen. Sinds enkele jaren is zij leerkracht cello en kamermuziek aan de Hagelandse academie en de academie van Hemiksem. Bovendien is zij actief als freelancemuzikant in binnen-en buitenland (lid van Il Novecento, contract aan de VRT) en treedt regelmatig op in kamermuziekverband (o.a. muziek- en woordprogramma in de culturele centra van Vlaanderen.) Haar repertoria: "Muziek Vrouwen en Verhalen", "The Bruxelles celli ensemble" en sinds 2008 lid van AiA-strings).
Organe is ook actief als klassieke zangeres (mezzo). Ze vatte haar zangstudies aan in 2000 bij Patricia Van Heuckolom en vervolgde haar zangstudies aan het Lemmensinstituut bij Lieve Jansen. Maaike kreeg in zomer 2008 masterclass van Ian Patridge.

Duur van de voorstelling: 1.15 uur (1 ½ uur) - wordt aan een stuk door opgevoerd, zonder pauze.
Voor boekingen, verdere inlichtingen en vergoedingen (i.v.m. honorarium, reiskosten):

Hannie Rouweler
Zandstraat 62
3590 Diepenbeek

Telefoon: 011 35 20 68

Mailadres: hannierouweler@telenet.be

Site: www.hannierouweler.be

Geen opmerkingen: