Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

26 juni 2009

Dick van Zijderveld, "Late lente"Vijf magisch-realistische verhalen.
Eerste boek uit Schrijverskring Gyrinus natator0.


Eind mei verscheen bij uitgeverij Free Musketeers de verhalenbundel Late lente van
Dick van Zijderveld.

Late lente is een verzameling van vijf verhalen over personen die zich op een keerpunt in hun leven blijken te bevinden. Ieder reageert op zijn eigen wijze op schijnbaar toevallige omstandigheden. Soms lijken gebeurtenissen niet goed te rijmen met het alledaagse ‘gezond verstand’, maar toch krijgen ze een plaats in het leven van de hoofdpersonen.
De vraag wordt opgeroepen of de zichtbare dagelijkse realiteit de enige en gehele werkelijkheid vormt.
Is alles toeval, of bestaat er zoiets als ‘lot’ of ‘bestemming’?
Qua thematiek en stijl sluiten deze verhalen aan bij de traditie van het magisch realisme.

Dick van Zijderveld is lid van Schrijverskring Gyrinus natator. Late lente is de eerste publicatie vanuit de kring. Gyrinus natator is een studie- en klankbordgroep van een aantal serieuze schrijvers in regio Utrecht.

Over de auteur:
Dick van Zijderveld studeerde sociologie en deed enige tijd wetenschappelijk onderzoek. Hij was werkzaam als auteur en redacteur van informatieve teksten. Tegenwoordig schrijft hij vooral verhalen en novellen.
Hij is hoofdredacteur van literair tijdschrift Opspraak. Verder is hij secretaris van Schrijverskring Gyrinus natator en mederedacteur van Funshoppen in het Nederlands. Woordenlijst onnodig Engels.

Eerder zijn verhalen van hem gepubliceerd in de bundel Schrijvers van De Werkschuit, in Opspraak en op internet.

Zie ook: http://www.dickvanzijderveld.nl/
en www.dickvanzijderveld.nl/sgn.html.

Bestellen:
Dick van Zijderveld, Late lente.
ISBN 978-90-484-0611-1.
204 pagina’s.
Prijs € 17,95, exclusief verzendkosten.
Omslagfoto’s: Thierry Langeweg.
Verzendkosten € 3,20 (NL) of € 5,44 (EU) per exemplaar.

Late lente is te bestellen bij www.freemusketeers.nl.
Het boek is ook leverbaar via de boekhandel en internetwinkels zoals ako.nl, bol.com, bruna.nl, selexyz.nl en vanstockum.nl.

Geen opmerkingen: