Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

19 februari 2009

"Bruce - 17 maanden uit mijn leven", het eerste boek van Bie en Jessy Maesen!






















Met trots melden wij u dat begin april de eerste exemplaren van Bruce - 17 maanden uit mijn leven, geschreven door Bie en Jessy Maesen, pseudoniemen van Josiane en Béatrice Moens van de drukpersen rollen. Een levendig verhaal over onder andere een speciale vriendschap tussen een kat en een eend.

"Ik weet dat Bie geen schrijfster is, maar ik heb steeds haar observatievermogen bewonderd. Ik ben haar dan ook heel dankbaar dat ze mijn uitdaging heeft aangenomen! Het werd een werk van lange adem. Voor haar betekende dat maanden observeren, proberen de taal van haar poes Bruce te vertalen in mensentaal en notities nemen. Samen hebben we de tekst wel tien keer herlezen, geprobeerd elke fout eruit te weren en te zorgen dat dit boek aangenaam zou lezen. Bedankt, zusje!"zegt Jessy Maesen

Bie (1953) en Jessy (1949) brachten hun kinderjaren door in onze voormalige kolonie. Na hun terugkeer in 1960 hebben ze zich zo goed mogelijk aangepast aan het minder avontuurlijke leven in België. Bie werd verpleegkundige in een rusthuis, Jessy zocht het eerder in talen: schrijven en vertalen. Dit is Bie haar eerste boek in samenwerking met Jessy. En haar zeer persoonlijke inbreng is in dit dagboek van een kat opvallend en mooi voelbaar.

Bestellen
Wij kunnen u het ca 208 pagina's tellende Bruce - 17 maanden uit mijn leven aanbieden voor de prijs van € 17,95 (exclusief verzendkosten). Mail naar info@freemusketeers.nl
U kunt ook bestellen via de auteurs: 17,95 € (plus 1,59 € verzendingskosten) of 19,54 € op rekeningnummer 750-9428516-80 van Josiane Moens, met vermelding 'Bruce'.
U kunt ook bestellen via de boekhandel. Daarvoor geeft u gewoon op: titel (Bruce - 17 maanden uit mijn leven), auteurs (Bie en Jessy Maesen), uitgever (Free Musketeers) en ISBN-nummer (978-90-484-0538-1).

Geen opmerkingen: