Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

30 augustus 2007

Telegram

30.08.2007

De ontvanger en tekst

De ontvanger
Land : Vlaanderen en Nederland
Naam : Beste vriend, lieve vriendin, waarde collega, artiest, debutant, “kleine auteur”

Gewenst aflevermoment: zo spoedig mogelijk

Uw tekst

De Geletterde Mens is géén éénmanstijdschrift - echt niet - jullie moeten mij dit niet gunnen - ik overleef wel - ook zonder DGM - en zonder jullie - maar waar blijven jullie schrijfsels - zielenroersels - frustraties - naïeve uitbundigheid - klachten - zegekreten?
Vinden jullie het te min om mee te helpen - aan een betere (literaire) wereld - aan méér gelijkwaardigheid - aan de emancipatie van de kleine auteur - aan de strijd tegen het establishment van overheidscommissies en ad hoc clubjes - aan de ontkalving van de privileges?
Een ontgoochelde eindredacteur,
TD

Geen opmerkingen: