Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

21 september 2012

Einde Mengmettaal: 3 activiteiten


UITNODIGING

Na 20 jaar, na een twintigtal publicaties en een goede honderd vijftig manifestaties besluit het dichterscollectief Mengmettaal zijn activiteiten te beëindigen. Een vanouds bekend poëziehuis sluit de deuren… Een dertigtal dichters nodigen je uit om dit met drie manifestaties te vieren:

1. TENTOONSTELLING (13 – 25 oktober)
Publicaties van de leden en de uitgaven van Mengmettaal worden getoond. Gedichten op allerlei dragers, visuele poëzie, grafiek en schilderijen o.a. van Luc Vandeborght en Marcel Rademakers (Mark Meekers). Vernissage op zaterdag 13 oktober om 14.00 uur met rondleiding door Lieve Devijver. / Stedelijke Openbare Bibliotheek TWEEBRONNEN, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven. Openingsuren: ma. / woe. van 12-18; dond. van 12-20; dins. / vrij. / zat. van 10-18 uur.

2. DICHTBUNDEL “SLUITSTEEN”

De inleiding is van de hand van Mark Meekers (Marcel Rademakers), stichter en vijftien jaar voorzitter van Mengmettaal. Mark Naessens en Karel Sergen tekenen voor de samenstelling. Jan Devijver illustreert met foto’s. Elke Mengmettaler is vertegenwoordigd met twee gedichten, de uitgave sluit af met een overzicht van alle activiteiten gedurende deze twee decaden. 80 Pagina’s, 15 euro. Een uitgave van Uitgeverij P.

3. FEESTELIJKE SLOTAVOND (Donderdag 25 oktober)
Een terugblik op 20 jaar Mengmettaal via interviews, sfeerbeelden met commentaar en muziek, presentatie van “Sluitsteen”. De dichters lezen een laatste maal. Karel Sergen regisseert en presenteert. De groep Nervous Willy brengt blue grass music. Techniek: Bruno Putzeys en Roeland Pancken. / Auditorium van ‘Tweebronnen’. Om 19.00 uur rondleiding door de tentoonstelling. 20.00 Uur feestelijke literaire avond. Na afloop receptie. Inkom gratis.

Geen opmerkingen: