Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

19 september 2012


 AANKONDIGING

EEN GRATIS BOEK IN CRISISTIJD

OOSTDUINKERKENAAR EN LITERAIRE DUIZENDPOOT THIERRY DELEU BUNDELT
BEKENDE DICHTERS UIT NEDERLAND EN VLAANDEREN IN

ZALIG IN DE STRANDSTOEL VAN HAAR ADEM

   
 


De geselecteerde dichters waren eerder ‘gastdichter’ op De Geletterde Mens, het internettijdschrift waarvan Thierry Deleu sinds 2007 de eindredactie verzorgt. De Geletterde Mens wordt zowel bij ons als in Nederland frequent gelezen.


De 22 dichters stuurden allen tien gedichten in. Deleu koos van elke dichter vier gedichten. De bundel telt dus 84 gedichten. Elke gastdichter wordt voorgesteld met foto en cv.
Het boek telt 150 bladzijden.

In overleg werd gekozen voor het ebook.
E-boeken hebben veel voordelen. Je kunt de bundel 24 uur per dag, 7 dagen per week binnen enkele minuten lezen en/of afdrukken. Op deze manier hoef je er je huis niet voor uit.
E-boeken hebben een langere levensduur: zij kunnen altijd opnieuw elektronisch geüpdatet worden en altijd opnieuw afgedrukt (geprint).

Normaal betaalt de lezer voor het downloaden enkele euro’s, die de ‘uitgever’ in rekening brengt, maar ZALIG IN DE STRANDSTOEL VAN HAAR ADEM is gratis als dank aan het trouw lezerspubliek.

De geselecteerde dichters zijn:
Claude Aendenboom, Gerdy Bollaert, Hervé J.Casier, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Hervé Deleu, Marleen De Smet, Staf De Wilde, Maularia Fist (N), Fernand Florizoone, Paula Hagenaars (N), Monika Macken, Luc C. Martens, Mark Meekers, Edith Oeyen, Ruud Poppelaars (N), Ina Stabergh, Katelijn Vijncke, Nathalie Vilain, Frans Vlinderman, Lisette Waterschoot.
Gastheer: Thierry Deleu

De bundel ZALIG IN DE STRANDSTOEL VAN HAAR ADEM kan worden verkregen door hier te klikken of op

Dit is de zevende bundel die de Oostduinkerkenaar zijn vele lezers zomaar aanbiedt. Amor vincit omnia (2007) was de eerste, daarna volgden Bourgondische suite (2009), Helvetiaanse verzen (2009, Wulpen, in nevel van tijd (2010), Eb en vloed (2010) en Chaos (2011).

Het spreekt vanzelf dat Deleu door zijn talrijke initiatieven gul bijdraagt tot de culturele uitstraling van Koksijde in Vlaanderen en Nederland.

In december verschijnt bij Razor’s Edge Editions zijn omvangrijk essay over wetenschap, religie en spiritualiteit, met als titel Schoon volk in de hemel?. Het is een literair vertoog, zonder expliciete wetenschappelijke verklaring. Deleu is geen wetenschapper, maar een schrijver. 

Thierry Deleu is bekend als literaire duizendpoot: dichter, romancier, essayist, biograaf, bloemlezer, auteur van enkele leerboeken Nederlands, als eindredacteur van verschillende tijdschriften en uitgever.
Als recensent drukt hij een stempel op de (vooral) poëtische producten van de laatste jaren. Zijn oordeel wordt (vooral door ingewijden) op prijs gesteld.
In Nederland en Vlaanderen wordt hij gewaardeerd als recensent, criticus en bevlogen inleider van boeken en beeldende kunsten.

De Geletterde Mens Uitgevers

Geen opmerkingen: