Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

28 september 2012


Borsalino
stelt voor:


AANVALLEN!


- HET VERHAAL VAN WARD VAN HET 13de -

1 december 2012 om 20.15 u

Kunstencentrum Kaleidoscoop
Molenstraat 50
2640 Mortsel
        


1968. Edegem bij Antwerpen. Eduard Ceulemans heeft Alzheimer. Hij leeft terug in de periode die hem het meest heeft getekend: die bij zijn regiment in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn kleinzoon van veertien worstelt met zijn emoties. Tot waar kan een ontluikende puber in de geest van zijn grootvader doordringen, en welk beeld vormt de oorlogsveteraan zich van zijn kleinzoon? Deze voorstelling naar de literaire roman van Roland Bergeys bij uitgeverij de Vries-Brouwers, beschrijft het leven van een Vlaams vrijzinnig frontsoldaat en zijn verloofde in het Engelse Elisabethville, waar Belgen bommen maakten. Vijftig jaar later wordt een jongetje geconfronteerd met de ziekte die in Eduards hoofd sluipt.

‘Aanvallen!’ is spannend, pakkend, verlucht met projecties van originele foto’s en van de schitterende illustraties van Dieter Dresselaers. De voorstelling wordt opgevoerd als muzikale vertelling vol swingende en ontroerende  liedjes uit  14-18 en eigen nummers.   

De prachtige stemmen, de beklijvende sax, de passende percussie, de frivole toetsen  en de zwierige mondharmonica houden u op het puntje van uw stoel!

Voor meer info: roland.bergeys@skynet.be -  (0032) (0) 3 440 69 80 - Neerhoevelaan 51 - 2640 Mortsel - België - www.bloggen.be/borsa   -  www.bloggen.be/ug  -   www.bloggen.be/berline   

Geen opmerkingen: