Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

14 september 2012


7

NIEUWSBRIEF WOORD & POEZIE * 05 *
ZONDAG 16 en MAANDAG 17 SEPTEMBER 2012
WWW.RADIO68.BE

Beste liefhebber van poëzie en woord,
De vorige brief is alweer van mei geleden… In de afdeling “Het Vrije Vrank Woord en Poëzie “ van “My Generation” op zondag 16 en maandag 17 september, komen aan bod:
Ralph McTell, gevolgd door Joop Admiraal die Hans Lodeizen voorleest – toen een onderdeel van Shaffy Chantant uit 1966 en 1967.
Jack Kerouac leest zijn American Haikus.
Crosby en Nash brengen lyrisch-poëtish engagement (uit de cd Winds on the Water)
De Walen van GAM zijn even geëngageerd en speelden indertijd op elke mogelijke staking en betoging. Toch verloren ze de muziek nooit uit het oog, zie de LP “La vie est belle”.
Mao Tse Toeng schreef gedichten en de Nederlander Peter Visser zette er drie op muziek. Wij brengen er één van, “Mountains”.
Edna St. Vincent Millay schreef ook poëzie, de toondichter van “Seven Poems by Edna St. Vincent Millay” is de Nederlander Bernard Wagenaar.
Een boze Bob Dylan uit de LP’s “Highway 61 Revisited” en “Street Legal”.
Wie herinnert zich nog de Shaffy Chantants uit de jaren zestig en de bijhorende LP? Wij wel. Hierbij een extract met o.a. Ramses zelf en Liesbeth List.
Een uitsmijter: ijle pop van de Spanjaarden Los Mustang: El reino prohibido de la Himalaya.

ZONDAG 16 – 22 uur, Het Vrije Vranke Woord & Poëzie om 2030 uur **
HERHALING op MAANDAG 10 – 16 uur, Het Vrije Vranke Woord en Poëzie om 1430 uur ** www.radio68.be

Gedetailleerde PROGRAMMAGEGEVENS vind je op www.radio68.be

Bedankt voor de interesse,
Eddy BONTE
www.radio68.be

Geen opmerkingen: