Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

27 juli 2012


Patricia De Landtsheer en uitgeverij Boekscout.nl
presenteren

STEAMING  Geef me wat ik vraag of...

ISBN: 978-94-6206-105-7
Eerste druk © 2012 Patricia De Landtsheer
Foto cover: © sardinelly - Fotolia.com
Politionele ondersteuning: Marc Leboeuf, commissaris op rust
Foto Patricia De Landtsheer: Etienne Van den Bulcke
Uitgeverij Boekscout.nl Soest
www.boekscout.nl


Sinds ze werd aangerand op het strand verloopt alles negatief in het leven van de vijftienjarige Fie. Als ook nog eens blijkt dat ze hopeloos verliefd wordt op Jo, haar leraar geschiedenis, en deze verliefdheid door hem wordt beantwoord, stapelen de problemen zich op.  Als Benni, een medeleerling het  te weten komt, grijpt hij juist dit probleem aan om Fie af te persen en het steamen naar een hoogtepunt te drijven. Gaandeweg krijgt de lezer een inkijk in het leven van de tiener, die het goed meent met haar omgeving, maar haar gevoelens  geen juiste plaats weet te geven.
Eens te meer gaat auteur Patricia De Landtsheer ernstige problemen bij jongeren niet uit de weg. Ook in dit verhaal niet waarin verschillende prangende vragen soms onopgelost blijven. 
Het tijdschrift ‘Klasse’ besteedde  een tijdlang aandacht aan het probleem steaming en plaatste het onder het thema pesten. Steaming is de officiële benaming voor afpersen en dus een crimineel feit. Steamen kan onherstelbare letsels veroorzaken bij jongeren. Het begint vaak onschuldig, maar bouwt zich geleidelijk op. Soms gaat het zelfs zo ver dat de gesteamde tot zelfdoding wordt gedreven. Het probleem waaide over van Amerika naar Nederland, maar wordt nu ook meer en meer in België gesignaleerd.
Patricia liet zich politioneel ondersteunen door haar echtgenoot Marc Leboeuf, gewezen commissaris bij de Federale Gerechtelijke Politie te Brussel en Asse (België).

Een aangrijpend, maar subtiel-realistisch verhaal over verliefd worden, houden van, maar ook over keuzes maken en loslaten, en steamen in de ruimste zin van het woord.

Zowel het tijdschrift ‘Klasse’ als ‘Humo’ besteedde  ruim aandacht aan dit momenteel in razendsnel tempo om zich heen grijpende fenomeen onder de titel ‘Afpersing met geweld op school’ – steaming in Vlaanderen – Daders en slachtoffers getuigen – bijdrage Annemie Bulté).
Het schokkende verhaal  van de 13-jarige Kayleigh (Het Laatste Nieuws, vrijdag 29 juni 2012), onder de titel ‘Ultieme noodkreet’ (bijdrage Kirsten Mertes & Elke Van Huffel) waarbij de moeder zelf het filmpje van haar gepeste dochter op Facebook plaatste, greep iedere lezer naar de keel.

Dit boek is niet alleen een waarschuwing voor elke gepeste om tijdig over zijn of haar probleem te praten, maar tevens een aanklacht tegen pesten in het algemeen en zinloos geweld.

Je kan het boek rechtstreeks bestellen bij www.boekscout.nl (winkelwagentje) à 16.90 €(excl.verzendkosten), of in een erkende boekhandel. Of bij de auteur na storting van 16,90 € (excl. 3 € verzendkosten) op reknr. BE69 0631 3870 4678 met vermelding van aantal + verzendadres. Na storting van het bedrag wordt het boek u toegezonden. U kunt het boek ook afhalen bij de auteur zelf op adres; Kunstentaverne De Kleine Notelaar, Vlassenbroek 222 te 9200 Dendermonde/Vlassenbroek (zie ook info onder webadres:
 www.dekleinenotelaar.be of telefonisch 052/211180 of mobiel 0494/601961. Voor afhaling betaalt u uiteraard geen verzendkosten.

Geen opmerkingen: