Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

2 juli 2012

Boonaparten


Een artistieke happening uit 1969, 7 dagen erotiek, rebellie & tedere anarchie "witlof & peas", bij de 100ste verjaardag van Louis Paul Boon? Of muziek- en verteltheater, grappen & grollen “in de geest van Boon” over de Yzeren Keizer die een praalgraf liet oprichten voor de op honderdjarige leeftijd overleden volkszanger Lodewijk Boonaparte in de KathedrAalst? Met de Aalsterse schrijver-performer Patrick Bernauw als Pé Boonaparte, Veerle Luts als Nieke Naaime, muziek verwekt door Marc Borms alias McRosby (Mé Jong, zijnde Marie-José Ntibanoboka), en verder: Kittenbillie, Jan De Lichte, Dulle Griet Nikki Speed en toegepaste kunstjes van Hash Nijs.
Tickets Uitbureau: 12 euro.
Zondag 15, dinsdag 17 en woensdag 18 juli, 20 uur
Donderdag 19 juli, 21.30 uur - Vrijdag 20 juli, 18 uur
Zaterdag 21 en zondag 22 juli, 20 uur.

Patrick Bernauw beklimt de Preekstoel van de Parnassus, en doet dat al eens samen met Freek Neirynck, in een cabaretesk vertel- en muziektheater met gastoptredens (zowel aangekondigde - Erik Vlaminck, Geertrui Daem - als "mystery guests"), Daensistische spotliederen en een LP Boon 't Is maar een Kwis Quiz... Boontje "ontmaskert" nog steeds!
Tickets Uitbureau: 12 euro. Wie een ticket heeft voor Boon-Aparté kan blijven zitten voor de daarop aansluitende voorstelling van De Bende van de Boonaparten.
Dinsdag 17 juli, 18 uur - met als gasten: Freek Neirynck, de Literaire Creatoren uit Aalst.
Donderdag 19 juli, 20 uur - met als gasten: Freek Neirynck, Erik Vlaminck & Geertrui Daem.
Zaterdag 21 juli, 18 uur - met als gasten: de Literaire Creatoren uit Aalst.

DE ZAAK LOUIS XVII http://gentsefeesten.blogspot.be/p/de-zaak-louis-xvii-patrick-bernauw.html
http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=1771

Patrick Bernauw stelt zijn historische thriller voor, aan de hand van het levensverhaal van Jules De Raedt, de Gentse zeeman die mogelijk een afstammeling was Louis XVI en Marie Antoinette... Met Boonaparte muzikale omkadering!
Zondag 15 juli, 18 uur - Tickets Uitbureau: 7,50 euro (Wie een ticket heeft, betaalt slechts 15 euro voor het boek ipv. 19,95 euro).


Alle info over het BOONAPARTIVAL, zijnde "het Gentse Feesten Festival in de geest van Louis Paul Boon" vindt u hier:
http://gentsefeesten.blogspot.be/p/boonapartival-het-gentse-feesten.html

Geen opmerkingen: