Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

22 juni 2012Boekscout.nl presenteert met trots:


Patricia De Landtsheer
STEAMING


Sinds ze werd aangerand op het strand verloopt alles negatief in het leven van de vijftienjarige Fie. Als ook nog eens blijkt dat ze hopeloos verliefd wordt op Jo, haar leraar geschiedenis, en deze verliefdheid door hem wordt beantwoord, stapelen de problemen zich op. Als Benni, een medeleerling dit te weten komt, grijpt hij juist dit probleem aan om Fie af te persen en het steamen naar een hoogtepunt te drijven. Gaandeweg krijgt de lezer een kijkje in het leven van de tiener, die het goed meent met haar omgeving, maar haar gevoelens geen juiste plaats weet te geven. Patricia De Landtsheer: "Ik schrijf zowel voor jongeren als volwassenen. In 1979 verschenen de eerste gedichten van mijn hand. De meeste van mijn verhalen spelen zich af binnen mijn onmiddellijke leefwereld. Ik behandel graag thema's als drugsverslaving, racisme, heksenvervolging en de IIde wereldoorlog. Ik ben gesubsidieerd door 'Stichting Lezen' en het 'Fonds voor de Letteren' en ik geef jaarlijks tientallen lezingen in scholen. Ik werd meermaals bekroond. Steaming is mijn 36ste boek."

U kunt dit boek met ingang van vandaag bestellen.


titel: STEAMING
auteur: Patricia De Landtsheer
aantal pagina’s: 156
geïllustreerd: neen
uitvoering/formaat: paperback 12,5 x 20 cm
ISBN: 978-94-6206-105-7vaste prijs: € 16,95

Boekscout.nl, Postbus 198, 3760 AD Soest, www.boekscout.nl, info@boekscout.nl
Uitgevers: Lars en Stefanie Meiners
Geen opmerkingen: