Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

11 april 2012

Uitnodiging


STEMMEN OP GOD - HISTORY OF GOSPEL

In een decor dat veel weg heeft van een tv-studio nodigt gastheer Gregory Frateur (Dez Mona) een aantal gasten uit. Met Roger Nupie (International Dr. Nina Simone Fan Club) neemt hij u mee op een fascinerende muzikale reis. Van de negro-spirituals in de periode van de slavernij en het ontstaan van de gospel in de kerken tot de hedendaagse pop-, R&B- en hiphopcultuur.
Bijzondere aandacht voor gospeldiva’s als Mahalia Jackson, Marion Williams en Sister Rosetta Tharpe, die het genre wereldwijde bekendheid gaven. Daarnaast gaan de heren ook op zoek naar de invloed van gospel op hedendaagse artiesten zoals Nick Cave, Moby en Beyonce.
Frateur brengt samen met Tijs Delbeke (SirYesSir) en special guests de Amerikaanse Monique Harcum (Mo & Grazz) of Tutu Puoane (Zuid-Afrika) ook live aangrijpende interpretaties van een tiental gospels. Een unieke voorstelling vol afwisseling, met anekdotes, live-muziek en unieke beeld- en audiofragmenten.

De voorstelling is nog drie keer te zien:
18 april
SCHOUWBURG
Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
http://www.cultuurcentrumkortrijk.be/ck/programma/detail/2180/history-of-gospel

19 april
CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN
Grote Markt 35, 2200 Herentals
http://www.zwaneberg.be/programma/3269/stemmen-op-god/gregory-frateur-tijs-delbeke-en-roger-nupie

28 april
CC TER VESTEN
Gravenplein 2, 9120 Beveren
http://tervesten.beveren.be/activiteitendetail.aspx?id=7184

Geen opmerkingen: