Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

25 april 2012GALERIE LUDWIG TROSSAERT museumstraat 29 ANTWERPEN

Op zaterdag 28 april om 15u :
De Tuinen van Thevenet van Nicole Van Overstraeten
De dagen zijn huiveringwekkend mooi van Nicole Van Overstraeten

Nicole van Overstraeten gaat in gesprek met Guy Van Hoof over haar recentste dichtbundel "De tuinen van Thevenet" en haar essay "De dagen zijn huiveringwekkend mooi" waarin ze de poëzie van Guy Van Hoof bespreekt. De gedichten van Nicole Van Overstraeten zijn eenvoudig en spontaan verwerkt, treffend verwoord en goed geconstrueerd. In een sobere stijl die taal filtert tot zij suggereert, tot zij intimiteit oproept, tot zij de realiteit omvormt tot hoogtepunten van vreugde, verdriet en melancholie. In haar essay weet Van Overstraeten heel goed de dichter Guy van Hoof te beelden: romantische tristesse, existentieel angstig, maatschappelijk betrokken, dromerig, rusteloos en wispelturig. Zijn poëzie is daar het resultaat van, de symbiose. Nicole Van Overstraeten zal ook voorlezen uit haar werk.


Op zaterdag 5 mei om 15u :
Prinses Eleonora van Marieke Van Hooff en Rocio del Moral
Een prachtig nieuw kinderboek met luister-CD, pas uitgegeven en reeds in herdruk, over de 18 avonturen van Prinses Eleonora. Zij is niet echt conventioneel, niet altijd beleefd, heel roze en heel muzikaal. De uitgever (Abimo) gaat in gesprek met auteur Marieke Van Hooff en illustratrice Rocio del Moral over dit prachtig geïllustreerd luisterboek. Marieke Van Hooff zal voorlezen uit haar werk en aangezien ze eveneens stemartist en muzikant is zal ze ook live muziek vertoken en misschien wel zingen. Ondertussen zal Rocio del Moral live tekeningen maken. Misschien een unieke kans om een origineel werk van deze illustratrice te bemachtigen. Een heel leuke voorstelling waarbij natuurlijk ook de kinderen van harte welkom zijn.

U kan hier bladeren in de persmap.
RESERVEREN:
Indien u voor een van deze boekvoorstellingen zitplaatsen wenst is het aangewezen deze te reserveren via galerie.ludwig.trossaert@visiononart.be.Geen opmerkingen: