Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

3 april 2012

DE DAGEN ZIJN HUIVERINGWEKKEND MOOI
 
Over de recente poëzie van Guy van Hoof publiceerde Nicole Van Oversrtraeten een essay, dat Thierry Deleu 'een parel van een essay' noemde en Christine Guirlande 'helder en indringend geschreven'.

Guy van Hoof, bestuurslid van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen, publiceerde onlangs nog een interviewboek met Willem M. Roggeman, is de auteur van een twintigtal publicaties, medewerker aan meer dan vijftig tijdschriften, redacteur, terwijl gedichten werden vertaald. Informatie over hem verkrijg je via zijn web en Wikipedia, Permeke-bibliotheek, Letterenhuis, Schrijversgewijs.
Deze onmisbare uitgave kost 14 euro (incl.verzendkosten).
Te bestellen bij vkHoutland (Torhout) en Nicole Van Overstraeten nicole.van.overstraeten@telenet.be


rek. BE94 0001 01017214 BIC BPOTBEB1 van G. van Hoof, Antwerpen

Guy van Hoof is een van de betere dichters van de Lage Landen bij de zee. Thierry Deleu in het ts. "Portulaan".

Geen opmerkingen: