Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

19 maart 2012


Poëzie Beauvoorde 2012
Zondag 1 april 2012 om 16.00 uur
Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk Wulveringem
La Passione – Mario Luzi
Kruisweg bij het Colosseum
Patrick Lateur – Voordracht en vertaling
Jan Vermeire – Orgel
Mario Luzi wordt beschouwd als een van de belangrijkste Italiaanse dichters. In opdracht van Paus Johannes Paulus II schreef hij in 1999 La Passione voor de kruisweg bij het Colosseum op Goede Vrijdag.
Deze krachtige meditatieve tekst laat de eenzame Christus aan het woord. In een ononderbroken monoloog spreekt Hij op weg naar Golgota zijn liefde voor de wereld uit. La Passione is een bijzonder oorspronkelijke kruisweg zonder theatraliteit.
Patrick Lateur vertaalde La Passione in 2002 (Uitgeverij Halewijn).
Organist Jan Vermeire zorgt voor de muzikale omkadering met koraalvoorspelen uit de Passietijd van Georg Böhm, Johann Gottfried Walther en Johann Ludwig Krebs.
Patrick Lateur (1949) publiceert dichtbundels, vertalingen en bloemlezingen. Hij is redacteur van Kunsttijdschrift Vlaanderen, lid van het Guido Gezellegenootschap en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, en sinds 2005 lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.
Jan Vermeire (1968) is organist van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde, heeft een drukke concertpraktijk, is artistiek directeur van verschillende orgelfestivals, neemt regelmatig cd’s op en publiceert in vaktijdschriften.
Wie vooraf reserveert (wat aan te raden is) door overschrijving op het nummer 474-5148701-75 van Opbouwwerk IJzerstreek vzw Beauvoorde, krijgt, in volgorde van inschrijving, voorbehouden plaatsen. Ticket: € 10
Info: Marc Segher gsm: 0476 313 047

Geen opmerkingen: