Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

24 januari 2012

Reactie?


Beste Thierry,

Je werklust is titanisch. Je communicatie via internet bewijst dat je ook op dat gebied een krak bent. Je foto die ik al herhaaldelijk heb mogen bewonderen zou androgene kenmerken moeten vertonen. Is dat werkelijk zo met jou?
Ben je ook op dat gebied oversized. Je bent een uitstekende leraar met perfecte administratieve kwaliteiten, en een literatuurkenner.
Je bent niet chaos maar orde. En… daar is er niets mis mee. Dat is misschien je lijden? - dat chaos slechts kan bestaan in je verbeelding. De beelden uit de Griekse mythologie hebben stilaan afgedaan. Godzijdank! Maar toch is er af en toe een intellectueel die zich als prachtbeeld tussen de goden wil plaatsen.
Je bent ook kosmisch geladen. Zoiets is gevaarlijk. Je bent toch geen bliksemafleider? Je gedichten zijn natuurlijk cerebraal: ze staan vol waarheden uit de vele boeken.
Je zegt: schepping begint in de chaos van de geest en eindigt wellicht ook zo.
Is Bach dan chaos?
De echte kunstenaar is min of meer een Narcissus. Omdat hij bevrucht wordt door het onbegrijpelijke, zijn kind baart en het goddelijk boetseert om aan de anderen te tonen - en er opnieuw van te genieten. Maar er zijn ook heel intelligente mensen die lijden aan narcisme maar jammer genoeg geen kunstenaar zijn, laat staan dichter.

Hilaire Bodein

Geen opmerkingen: