Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

28 januari 2012

Reactie op "Chaos"

Beste goede dichter,

Hoe weet je telkens met verrassing naar buiten te komen! Daar siert nu CHAOS uw rijk gevulde palmares. Van harte proficiat! Wat al mooie dingen lezen we over jouw nieuwe bundel: ' een goed verpakte chaos in een leesvriendelijke vorm'.
Hoe mooi wanneer men van je getuigt: hij beheerst elk genre!
O dichter die verzandt in orde! En we lezen verder: een vernuftige dichter van verfijnde poëzie. ja cerebrale poëzie van een hartige dichter!
En ook: woorddichtheid van gevoelens. Het verstand dat de dichterlijke weg van de fantasia niet uit de weg gaat! En ga zo maar door!
Ja als dat geen complete poëzie is!
Thierry, je bent een begenadigd dichter: ' een wettelijke erfgenaam van goddelijke verbeeldingskracht!!
Thierry, ik wens je van ganser harte veel succes.


Met oprechte bewondering,
Fernand Florizoone

Geen opmerkingen: