Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

31 december 2011


Oostduinkerkse auteur Thierry Deleu nieuw lid Orde Driekoningen Beauvoorde - 11/12/2011

Koksijde - Op het traditioneel Vriendenfeest van de Orde Driekoningen in Beauvoorde nam de orde drie nieuwe leden op. Onder hen schrijver en literator Thierry Deleu uit Oostduinkerke. 

De Orde Driekoningen werd in 1969 gesticht in Wulveringem, nu Beauvoorde, een deelgemeente van Veurne. De oprichters waren Robert Decarne, Bert Hendrycks, Walter Platevoet, Raymond Pylyser en Carol Vandoorne. Zij wensten zich actief in te zetten voor de ontplooiing van de Westhoek en daarvoor een netwerk van vrienden creëren om de Westhoek aan beide zijden van de Frans-Belgische grens sociaal-economisch en cultureel vooruit te helpen.
In het Handvest van de Orde lezen wij onder meer: ‘De leden willen actief meewerken aan een geïntensifieerde uitwisseling op sociaal, economisch, cultureel, politiek en wetenschappelijk vlak binnen het kader van een gezond Europees regionalisme. Onze leden moeten naar overtuiging en maatschappelijke dienstbaarheid. geschikt zijn om als ambassadeur op te treden in alles wat de Westhoek en de Orde kan aanbelangen of bevorderen.’
Kersvers lid Thierry Deleu heeft zijn sporen verdiend in de literatuur als dichter, romancier, essayist, bloemlezer en biograaf. Zijn liefde voor de taal is bekend. De Westhoek en de Westkust zijn vaak het decorum van zijn gedichten en romans. Hij is eredirecteur secundair onderwijs, gewezen kabinetsattaché op Onderwijs en de eerste voorzitter van het Vlaams-Nederlands dichtersgenootschap ‘De 50 Meester-dichters van de Lage Landen bij de zee’. Hij is auteur van een tiental gedichtenbundels, romans, essays en biografieën. In Nederland en Vlaanderen wordt hij gewaardeerd als recensent, criticus en bevlogen inleider van boeken en expo’s beeldende kunsten.
 
danyvanloo

Geen opmerkingen: