Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

4 oktober 2011


TENTOONSTELLING
Frank De Vos
Hartmut De Maertelaere

Bij deze tentoonstelling wordt het resultaat gepresenteerd van de samenwerking tussen twee kunstdisciplies, namelijk die van de fotograaf Hartmut De Maertelaere en de dichter Frank De Vos, waarbij beiden zich hebben laten inspireren door het thema erotiek/liefde.
Hartmut maakte met het oog daarop foto’s van Italiaanse stadsbeelden waarbij de woorden “Ti Amo” op een specifieke wijze in de stedelijke omgeving zijn geplaatst. Frank bracht bij zijn project “Aan meerpalen geklonken” zeven door hem geschreven erotisch getinte gedichten aan op canvas met als achtergrond de beschilderde meerpalen aan de kade van de Schelde als een erotisch symbool.

Deze kunstwerken worden niet alleen tentoongesteld, maar zijn ook opgenomen in een luxueus uitgevoerde publicatie die kan worden gekocht. Dit is al de derde uitgave in de reeks “Bedichtingen van canvas”.

Op vrijdagavond 14-10-2011 start om 20.30 u. de vernissage, waarbij de gedichten worden voorgelezen en wordt geklonken op de tentoongestelde werken en hun makers. Het jazzensemble ’Less Mansardez’ zorgt voor muziek.

U kunt deze bekijken van 14-10-2011 tot half november in het artistiek-literair café Den Hopsack in de Pieter Potstraat 24 te Antwerpen.

Hartelijk welkom. Wel graag een seintje vooraf:
Op speelland.de.vos@scarlet.be
Of men kan me telefoneren op 0476.45.69.96

Geen opmerkingen: