Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

30 oktober 2011


In omgekeerde richting

Op zondagmiddag 20 november presenteren Hans Tentije en Bernlef hun nieuwe bundel ‘In omgekeerde richting’ in cultureel centrum en voormalige Lutherse kerk De Groene Zwaan in De Rijp. De twee dichters kennen beiden het kustgebied van Noord-Holland goed. De keuze voor het thema lag dan ook voor de hand: de zee. De gedichten uit ‘In omgekeerde richting’ zijn niet alleen een ode aan de zee en de kust waarmee Tentije en Bernlef zich verbonden voelen. Ze fungeren vooral ook als zoektocht in omgekeerde richting, naar herinnering en verleden, naar wat nog gered kan worden van het vergeten.

Er is die middag niet alleen literatuur in De Groene Zwaan, maar ook live muziek van de Amsterdamse Barbara Breedijk, die wel eens de nachtclubzangeres onder de singer-songwriters genoemd is. Ze speelt een verrassend Nederlandstalig repertoire, dicht tegen kleinkunst aan. En uiteraard is de bar met een ruime keuze uit Limburgs en Belgisch bier, wijn van de wijnkaart en alle soorten fris de hele middag open. Reserveren dringend aanbevolen, er is beperkt plaats!

De Groene Zwaan, Rechtestraat 12-14, De Rijp
Zondag 20 november 2011, 15:00 (zaal open 14:30), entree 8 Euro
Reserveren via info@degroenezwaan.nl of 0299- 671697

Geen opmerkingen: