Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

26 oktober 2011


ATMOS
SVEN VERHAEGHE
Tentoonstelling 7 tot 29 oktober 2011
opening vrijdag 7 oktober 20 u door Roderik Six met 'WOOD'
Roderik Six werkt voor de zondvloed , zetelt in de redactie van de Brakke Hond en schrijft recensies voor Cutting Edge.
Onder het voorzitterschap van Phara de Aguirre beoordeelt hij samen met recensenten Wim Brands,Elsbeth Etty, Marc Reynebeau
en Frederick Vandromme de inzendingen voor de Gouden Uil. Binnenkort verschijnt zijn eerste roman bij de Arbeiderspers.
Roderik Six en Sven Verhaeghe onderhouden al jaren een artistieke en vriendschappelijke band.
Het werk van Sven Verhaeghe (België, 1974) is niet eenduidig. Het zweemt tussen kunst en kitsch, tussen high en low culture. Soms is het grappig, dan weer wrang. Essentieel is de kracht van het suggestieve die voor een groot deel de genese van het irrationele bepaalt.
La condition humaine
is bij Sven Verhaeghe van een tragische aard, zij het met een homerische lach op de achtergrond. De toeschouwer wordt uitgedaagd met dubbele bodems, een rits diep verborgen referenties en bijzonder duistere taferelen.
Hoewel Sven Verhaeghe verschillende media hanteert - tekeningen, schilderijen, sculptuur en film - zijn ze inhoudelijk elkaars verwanten. Het ene medium vloeit uit of inspireert het andere. Zelf spreekt hij slechts van 'maquettes' en 'decors' voor zijn l'histoire filmée. Of die ene grote film er daadwerkelijk komt, vindt Verhaeghe bijkomstig. Het werk van Verhaeghe wil ons doen nadenken over onze positie in de wereld. Hoe betrekkelijk is ons bestaan? Wat is authenticiteit en hoe kunnen we die bereiken? Wat is 'echt' en wat is 'vals'? Zijn wij vrije wezens of koesteren we slechts welwillend die illusie? Hoe diep wortelen we in het verleden en is het überhaupt mogelijk ons los te rukken van de geschiedenis?
GALERIE S&H DE BUCK
Fotokabinet:Jan Van Den Abbeel nodigt uit: Freya Wygaerden:"Natuurlijke zintuigen" Foto IN BIJLAGE
Zuidstationstraat 25 9000 Gent Tel.0032/09/225 10 81
Siegfried De Buck: Permanent: hedendaagse juwelen en zilveren ontwerpen van zijn hand bij Galerie S&H DE BUCK
Deelname tentoonstelling: Triénnale Européenne du bijou contemporain 29/10/2011 tot 15/01/2011 Mons(B)
Maaike Leyn: Deelname tentoonstelling Vierde Biënnale Moskou "Free Spaces" Moskou september-oktober 2011
Galerie S&H DE BUCK Zuidstationstraat 25 9000 Gent (B) 0032/09/225 10 81 I:www.galeriedebuck.be
Open: wo.do.vr.za.: 15 u tot 18 u en op afspraak.
Indien u geen emails meer wenst te ontvangen gelieve te antwoorden met 'geen emails meer' a.u.b.
if you don't want to receive emails anymore please reply with 'no mails' thanks

Geen opmerkingen: