Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

29 juli 2011

Geïnteresseerd?


Halverwege de stralende, zonnige vakantietijd moest ik een en ander opruimen. Daarbij kwamen aan het licht: een aardig aantal exemplaren van uitgaven uit de jaren tachtig. Hierbij: exemplaren van het literaire tijdschrift ‘Initiatief’, de poëziebundels ‘De nieuwe tachtigers’ en Dirk Tits’ ‘Dode gedichten’ en de proza-uitgaven ‘De hut’ (Paul Coppens) en de bundel ‘Vieze oude mannetjes’ (reactie van zeven jonge talenten op de toen sterk gehypete jonge goden Brusselmans & Lanoye).

Gezien het om heel wat exemplaren gaat en ik van deze uitgaven slechts één of twee stuks wil behouden voor eigen referentie zoek ik hier een goed onderkomen voor. Misschien zijn er belangstellenden bij de vvl (of vvl-leden)?

Marc Hendrickx
Hendrickx Books

Geen opmerkingen: