Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

20 juli 2010GEELZUCHT: na de blog nu ook het boek !


Het is u allicht bekend:
vijf Vlaamse auteurs met een groot wielerhart voor het jongensboek van de koers verslaan de Tour van 2010 in gedichten. Van elke etappe en rustdag minstens één. Onder de naam Geelzucht begonnen ze een blog en de zaak is dat de gedichten nog dezelfde dag al online staan: http://geelzucht.wordpress.com.

De respons op het gezamenlijke initiatief van Willie Verhegghe, Paul Rigolle, Patrick Cornillie, Norbert De Beule en Frank Pollet is dermate groot, dat de letterloods vzw besluit de dagelijkse GEELZUCHT-bijdragen in boekvorm te gieten. Het wordt een absoluut unieke hardcover-uitgave die éénmalig in een gelimiteerde oplage van slechts 50 genummerde en door de vijf dichters gesigneerde exemplaren eind augustus op de markt wordt gebracht.

Interesse? Wacht niet, want wie het eerst komt, eerst maalt. En op = op!
Het boek is enkel verkrijgbaar door een mailtje naar deletterloods@gmail.com waar je alle info kunt bekomen.

GEELZUCHT, Cornillie/De Beule/Pollet/Rigolle/Verhegghe,
± 80 pagina’s, hardcover, stofwikkel, genummerd, gesigneerd, €15,00 (exclusief verzendingskost)

Geen opmerkingen: