Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

24 juli 2010

EEN ZOMERS VERHAAL
MET UITSLUITEND VRAAGTEKENS


Wat verwachten mannen en vrouwen van elkaar? Valt dat te rijmen? Bestaat er zoiets als een ideale relatie? Heeft een huwelijk iets van een fusie tussen twee bedrijven?

Verkiezen vrouwen een man die een hoger loon heeft dan zijzelf? Voelen ze zich in hun huwelijk beter naarmate hun man wat ouder en hoger opgeleid is? Stijgt de levensvreugde van hun mannen als hun partner wat jonger is?

Gooien mannen met geld hoge ogen? Verlangen mannen met een hoog inkomen meer seks? Hebben zij er ook meer? Komen vrouwen met een hoog inkomen minder aan hun trekken? Verzamelen mannen inkomsten om vrouwen aan te trekken? Zijn na ruim een eeuw van feministische strijd de verwachtingen van man en vrouw nog altijd op elkaar afgestemd: willen mannen de rijkste zijn, willen vrouwen de rijkste hebben?

Willen vrouwen dat hun man gevoel voor humor heeft, dat hij eerlijk is en intelligent? Heeft, hoe hij er uitziet, niet het minste belang? Zijn mannen effectief een stuk eerlijker dan vrouwen? Willen zij hun leven delen met een knappe vrouw, met een mooie gezicht? Verwachten mannen dat ze kunnen trouwen met de meest sexy vrouw op aarde? Willen vrouwen de knapste man van het heelal? Mag hij zich echter van zijn schoonheid bewust zijn?

Zijn de verwachtingen bij vrouwen erg traditioneel? Samengevat: wil hij meer seks, meer partners, minder emotionele toestanden? Wil zij dat niet? Keren de verlangens bij rijpere singles? Kijken vrouwen boven de vijftig vooral uit naar seks en romantiek bij hun partner? Zoeken mannen door hun dalend testosterongehalte veeleer naar germeenschappelijke interesses?

Maken slimme meisjes mannen bang? Hoe slimmer de mannen, hoe groter de kans op een huwelijk? Wenst een vaak uithuizige kerel met een hoog IQ een ouderwetse vrouw die het huishouden bestiert? Waar moeten wij naartoe met die slimme vrouwen? Willen mannen niet alleen een geletterde vrouw, maar ook een vrouw die met hun grapjes kan lachen? Vindt het ideale huwelijk plaats tussen een dappere man (die zijn angst in de ogen kijkt) en een vrouw die haar best doet om met zijn (flauwe) grapjes te lachen?

Bestaat ze nog, de echtgenote, die kwistig strooit met onbaatzuchtige hulp? Verwachten mannen alvast van wel? Of willen vrouwen scheiden als hun man geen poot uitsteekt in het huishouden? Zijn vrouwen die wél willen poetsen erg gegeerd? Is de ideale vrouw een vrouw met poetshulp? Is de ideale man een man die nooit hemden draagt? Of een vrouw die zo groot is dat ze over de rommel heen kan kijken? Of een man die nooit thuis is?

Moet een man aardig zijn? Of moet hij juist stoer doen? Moet een vrouw daar begrip voor opbrengen? Of scoort ze veeleer met sexappeal en pit? Willen vrouwen een man met een minimum aan empathie? Willen vrouwen vooral een stoere man die hen beschermt en zich bezighoudt met klassiek mannelijke taken? Verlangen mannen naar vertrouwen, harmonie en communicatie? Spelen vrouwen in op de jagerskwaliteiten van de mannen? Lopen zij borst vooruit, op hoge hakken, volle lippen om hem uit te dagen? Moet een vrouw verleidelijk en sterk zijn?

Is de ideale man een neanderthaler die wel eens een boek leest? Zijn zowel mannen als vrouwen op zoek naar een betere communicatie?

Trek ik de juiste conclusie als ik schrijf dat mannen de rijkste willen zijn en dat vrouwen de rijkste willen hebben? Willen mannen meer diploma’s dan hun partner? Willen ze ook écht een geliefde die slim genoeg is om hun grapjes te waarderen?


Thierry Deleu

Geen opmerkingen: