Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

4 juni 2010

DGM is trots op Hannie Rouweler!
Hier hangt de schooltas aan het raam!
Met het inleveren van mijn werkstuk kunstgeschiedenis over drie kunstenaars - die je zelf mocht kiezen uit alle besproken kunstenaars van het afgelopen studiejaar tijdens de les - als examenwerk, El Greco (Griek, die grotendeels van zijn leven in Spanje woonde), Frida Kahlo (Mexicaanse schilderes) en Per Kirkeby (hedendaagse schilder en beeldhouwer, architect, uit Denemarken) - ben ik geslaagd voor de kunstacademie.
Diploma! Bachelor in the fine arts.

Ik ga echter nog wel door met schilderen, twee jaar, bij docent/schilder Herman Maes (momenteel woont hij nog in Londen) die terugkeert naar de academie in Heusden-Zolder, deze zomer.
Tegenwoordig doe ik mee aan kleine groepsexposities, o.a. in het gemeentehuis van Diepenbeek, van de kunstkring Diep'Arte waar ik lid van ben.

Zo. En nu ga ik weer verder met mijn spannend boek van Stieg Larsson!

Geniet van het mooie zomerweer,
Hartelijke groet, liefs,
Hannie

Geen opmerkingen: