Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

21 april 2010

Beste,


De bloesems ontluiken volop, straks staan ze te pronken in al hun pracht. Ideaal moment om ze te gaan bewonderen. Daarom nodigen we je van harte uit op onze vijfde

POËTISCHE EN SCHILDERACHTIG BLOESEMWANDELING

op zaterdag 24 april 2010 om 14 uur in Mettekoven (deelgemeente van Heers). Plaats van afspraak: dorpsplein Mettekoven, aan taverne Martenshof, Bergstraat 1.

Schilders van Kunstkring Kreatief uit Genk, van het Schildersatelier Heers en van Kunstkring Genk - Streven, zullen op het wandelparcours de bloesems op doek vereeuwigen. Dichters van de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers (KVLS) lezen tijdens de wandeling aangepaste natuurgedichten voor. En Jan Goffa, de nieuwe Haspengouwse Fruitdichter, zal voor het eerst in openlucht enkele gedichten debiteren.

Clem Verheyden, voorzitter van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie, zal de dichtbundel Schilderachtig Haspengouw voorstellen. Deze bundel bevat schilderijen van kunstenaars uit de deelnemende schildersverenigingen en gedichten van Boudewijn Knevels die hiermee zijn periode als eerste Haspengouws Fruitdichter afsluit.

Breng gerust je familie, vrienden of kennissen mee. Zo kunnen we met velen genieten van het bloesemend Haspengouw.

Tot weldra,

Edith Oeyen, Clem Verheyden,
Voorzitster KVLS. Voorzitter Keizerlijke Commanderie.

Geen opmerkingen: