Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

21 april 2010

AANKONDIGING NIEUWE DICHTBUNDEL
Marleen De Smet

Tussen schaduw en schittering (48 blz.)

Boekprijs via website: euro 12,95
Formaat: 19 x 19 cm, gebonden uitgave.
Ook leverbaar via Demer Uitgeverij.

“De bundel Tussen schaduw en schittering getuigt van een uitzonderlijke fijngevoeligheid, die door een hartstochtelijke dichteres fluisterend aan het ‘veelal’ wordt toevertrouwd. Marleen De Smet bruist van authentiek en dus origineel poëtisch talent.”
Mark Eyskens,
Minister van Staat

Fragment, Nawoord Thierry Deleu:
“Marleen De Smet slaagt erin om het heel persoonlijke toch in universele gedichten te verwerken. Door middel van taal schept zij een eigen universum, waarin je (bijna moeiteloos) kunt doordringen tot onbekende gebieden, die verrassen. Woorden zijn de handvatten die toegang geven tot een niet-eindigend leven. Haar poëzie is zo rijk aan beelden, vergelijkingen dat je spontaan bij de gedachte komt dat de dichter een picturale geest heeft. Schrijven is eigenlijk het lezen van beelden, die voortdurend om je heen veranderen. Van deze overweging zijn de gedichten in Tussen schaduw en schittering een bijzonder geslaagd voorbeeld.”

De uitgave is tevens als hardcover verkrijgbaar, uitsluitend via onderstaande website:
Boekprijs. Euro 18 (formaat: 20 x 27 cm)

Vanaf september, gebonden uitgave 19 x 19 cm, te bestellen bij Demer Uitgeverij
info@demerpress.be of hannierouweler@telenet.be
Euro 15 (incl. verzendkosten)

Met vriendelijke groeten,
Hannie Rouweler
Demer Uitgeverij

Geen opmerkingen: