Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

9 maart 2010ik ben erg trots u te kunnen vertellen dat binnenkort mijn tweede boek verschijnt, het graphic poem Sylvia. Het ware tof geweest als u er op een van deze gelegenheden bij kon zijn.

Galerie Link
Op 11 april opent in Galerie Link een exclusieve tentoonstelling met de tekeningen van Sylvia. Het boek zal er voor het eerst te zien en te verkrijgen zijn, samen met een genummerde bibliofiele editie van 20 gesigneerde exemplaren, vergezeld van een originele tekening.

Galerie Link
Blekersdijk 39
Gent
Vernissage : zondag 11 april, 16.00 uur
Open : za/zon 14.00 tot 18.30 uur

Archipel
Op woensdagavond 21 april om 20u. vindt een intieme boekvoorstelling plaats in het kader van het boekenweekend Archipel in Sint-Niklaas.
't Oneindige Verhaal
Nieuwstraat 17
9100 Sint-Niklaas

De Groote Voorstelling
Op donderdagavond 6 mei om 20u. opent in de Permekebibliotheek in Antwerpen een tentoonstelling met de tekeningen uit Sylvia. Aansluitend volgt een avondvullend programma met vele special guests, een onvergelijkbare sfeer en een goed en aangrijpend boek. Dankzij Antwerpen Boekenstad!

Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen

Over het boek:
Met mythische metaforen portretteert Lies Van Gasse in haar beeldgedicht Sylvia twee geliefden, die voor elkaar bestemd lijken. De man voelt zich echter beklemd door Sylvia’s aanwezigheid en besluit te vluchten. Ze brengen nog één nacht samen door. In die nacht begint in het hoofd van de man een kind te groeien. De man neemt het kind mee op reis. Ook Sylvia gaat op reis, op zoek naar berusting. Als hun paden elkaar weer kruisen, ontmoeten ze elkaar als voor het eerst.

Sylvia is een gedicht in woorden en beelden. Het is een graphic poem. Dichter en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse (°1983) heeft in Sylvia handgeschreven regels en tekeningen samengebracht tot een intrigerend geheel, dat een sfeer van verlatenheid en verlangen oproept. Het boek verschijnt bij Wereldbibliotheek.

Lies Van Gasse
Driegaaienstraat 208 bus 3
9100 Sint-Niklaas
0499 21 35 30

Geen opmerkingen: