Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

1 maart 2010

Beste,


Met teksten van Yves Petry, Paul van Ostaijen en Stefan Hertmans verschijnen op 4 maart de eerste drie delen in de gloednieuwe Belgica-reeks van uitgeverij Voetnoot. Het is de introductie van een serie die zijn eigen unieke plaats in het literaire landschap wil veroveren. De Belgica-reeks van uitgeverij Voetnoot wordt op termijn immers een vrijplaats voor kortere teksten en verhalen uit zowel de Vlaamse als de Franstalige Belgische literatuur.

In het najaar verschijnen teksten van Erwin Mortier [over de Franstalige Vlaming Franz Hellens], Jan Van Loy en de Franstalige Antwerpenaar Paul Willems. Voor de begeleiding van de reeks heeft uitgeverij Voetnoot een beroep gedaan op De Morgen-journalist en ‘papieren man’ Dirk Leyman. Hij zorgde mee voor de selectie en schreef de drie nawoorden.

De reeks wordt voorgesteld op donderdag 4 maart 2010 om 18 uur in het Antwerpse Letterenhuis. U bent van harte uitgenodigd

Het programma vanaf 18 uur ziet er als volgt uit:
- Welkom door Leen van Dijck, directeur Letterenhuis
- Johan Vandenbroucke interviewt Dirk Leyman over opzet en belang van de Belgica-reeks
- Interviews met Yves Petry en Stefan Hertmans (door Johan Vandenbroucke), en korte voorlezing.
- Causerie door Willem van Zadelhoff over Paul van Ostaijen
- Slotwoord door Anneke Pijnappel, uitgeverij Voetnoot
- Receptie met boekenstand en gelegenheid tot signeren vanaf 19 uur tot 20u 30.

Meer informatie over de Belgica-reeks vindt u in de uitnodiging in bijlage.

Met vriendelijke groeten,

Uitgeverij Voetnoot
&
het Letterenhuis

Letterenhuis
Stad Antwerpen
Cultuur, sport en jeugd
Musea en Erfgoed Antwerpen

Minderbroedersstraat 22
2000 Antwerpen

tel. + 32 3 222 93 20
fax + 32 3 222 93 21
letterenhuis@stad.antwerpen.be
http://www.letterenhuis.be

Geen opmerkingen: