Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

1 juli 2009

Bert Bevers op de Pont d'Austerlitz

Toen Bert Bevers een keer foto's aan het ordenen was, trof hij een aantal exemplaren van zichzelf op een brug in Parijs. Steeds een andere. Dat bracht hem op een idee. Hij zou eens nazoeken hoeveel Parijzer bruggen er zijn, en dan wilde hij die in de loop van de tijd allemaal eens overlopen. Welnu, dezer dagen voegde hij de nog ontbrekende (Pont de Bercy, Passerelle Simone de Beauvoir en Pont Royal) aan zijn verzameling toe, om zodoende het conceptueel kunstwerk Stroomafwaarts te kunnen voltooien:

Geen opmerkingen: