Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

15 februari 2009

"De Geletterde Mens" piept in De Standaard der Letteren


vrijdag 13 februari 2009
Spreekbuis








geletterdemensblogspot
Bekijk de pagina uit de krant
De Geletterde Mens is een online literair tijdschrift dat 'dagelijks, doorlopend & eindeloos' berichten brengt en 'opkomt voor de kleine (HOE ZO?) auteur'. Zo staat het er, die 'HOE ZO?' inbegrepen. Zo, dus: 'Kleine, auteurs met soms grote, kwaliteiten komen in het literair landschap te weinig aan bod,' meldt de blog, ze krijgen 'geen of weinig aandacht van critici, recensenten en andere scribenten' en ook de overheid sluit systematisch deze auteurs uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen [...].'
Deze weblog is bijgevolg 'een spreekbuis, een uitlaat, een forum voor nieuwe auteurs, debuterende en dakloze schrijvers en dichters.' Iedereen mag werk insturen, als het maar kwaliteitsvol is.
Het is even je weg zoeken op deze blog, want een heldere structuur heeft hij niet. Je vindt er vooral aankondigingen van nieuw werk van hogervermelde kleine auteurs, en van op handen zijnde lezingen en tentoonstellingen. Onder de bijdragen vonden we ook visuele poëzie, zoals een argeloze verjaardagsgroet bij deze foto van een onfortuinlijke dame die, zoals te zien is, door een BMW wordt aangereden. (fh)

Geen opmerkingen: