Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

12 juni 2008

Een venster op Nelson Mandela

‘Een venster op Nelson Mandela’
Van 13/6 tot 2/8
Chocolaterie Marc Vandenbussche
Dit jaar wordt Nelson Mandela gevierd over de hele wereld. Naast het grote Nelson Mandela concert, op 27/6, in Londen Hyde Park worden er overal activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. Niet alleen in het buitenland maar ook hier in België en zelfs meer bepaald in Diksmuide.
Naar aanleiding van de 90ste verjaardag, op 18 juli, van Nelson Mandela brengt chocolatier Marc Vandenbussche een smakelijke ode aan deze ‘Nobelprijswinnaar voor de Vrede’. De volledige etalage bestaat uit 15 chocoladen creaties, die allemaal te maken hebben met deze bekende strijder tegen de apartheid en later de eerste zwarte Zuid-Afrikaanse president. Deze chocoladen creaties bestaan uit citaten, een portret, symbolen en verschillende andere zaken ivbm Nelson Mandela. Als specialiteit is er ook de ‘Nelson/Graça-praline’, gemaakt op basis van ‘Amarula’, een Zuid-Afrikaanse likeur.
‘Het venster op Nelson Mandela’ kwam er met medewerking van Linx+ en Jan L. Coetzee, Journalist/Media Consultant Zuidelijk Afrika/Bestuurslid van de Afrika Vereniging van UGent.
In de stedelijke bibliotheek van Diksmuide wordt er ook een boekenstandje voorzien ivbm Nelson Mandela.

Org. en info : Chocolaterie Marc Vandenbussche,
Generaal Baron Jacquesstraat 29
8600 Diksmuide
Tel : 051 51 07 27

Geen opmerkingen: