Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

12 april 2008

"Dali & I" - Stan Lauryssens

Het boek Dalí & I: het ware verhaal ligt in Vlaanderen en Nederland in de boekhandel. Vanavond (12 april) komt om 22.15 uur een heruitzending van het aangrijpende eerste deel van De wortels van het kwaad: Stan Lauryssens op Vitaya.
In een persmededeling schrijft Vitaya: "Stan Lauryssens is een geboren acteur... en een geniale verhalenverteller. Spijtig genoeg was hij in een vorig leven een van de spilfiguren van een schimmige organisatie die valse beleggingen (van Salvador Dalí) voor hallucinante bedragen verkocht aan nietsvermoedende (Vlaamse en Nederlandse) middenstanders en kleinhandelaars."

Volgende week zaterdag, 19 april, zendt Vitaya het spannende tweede deel uit. Wil je niet wachten op de ontknoping, surf dan naar www.stanlauryssens.be of, beter nog, rep je naar de boekhandel voor een exemplaar van Dalí & I: het ware verhaal (Manteau/Standaard Uitgeverij).

Stan Lauryssens
http://www.stanlauryssens.comhttp://www.dali-and-i.com

Geen opmerkingen: