Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

5 juli 2007

Aanwinst voor de redactie van De Geletterde Mens

Marleen De Smet (Zarlardingeplein 22 - 9500 Geraardsbergen - e-mail: desmet.marleen@telenet.be) vervoegt "schoorvoetend wegens druk" de redactie.

Marleen kwam sinds haar veertiende in aanraking met poëzie en schreef haar eerste vers voor haar debuutbundel Groeipijnen 2002). Wat zij verdringt gaat dringen. Dan zoekt zij haar plaats in het allesomvattende land van het woord, want zegt zij: “Poëzie is reizen in het hoofd, vanuit het hart. Dus, met het hart in de handen probeer zij gevoelens, ervaringen en observaties te verwoorden in een taal waarmee zij u, als lezer of toehoorder wil aanspreken met de juiste klemtoon op het juiste woord."

Zo rijpte het idee voor de publicatie van de roman, De verborgen oorlogsliefde (2002).
Haar tweede gedichtenbundel Vreemd hoe het gaat (2005) verscheen eind 2005. Ook werd haar poëzie opgenomen in de bundel bekroonde gedichten Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn, de bloemlezing Vlaamse Feestgedichten, Een gebloemde lezing en op de literaire website "Meandermagazine" en "OpSpraak".

Geen opmerkingen: