Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

9 juni 2007

Xavier Roelens in the picture!

Volgende week rolt Xavier Roelens debuutbundel er is een spookrijder gesignaleerd van de persen. Op zaterdag 30 juni om 17u. presenteert hij de bundel in CC De Steiger in Menen.

Zo'n bundelpresentatie bestaat zoals meestal uit een inleiding op de bundel (door Olaf Risee, de enige van wie je weet dat hij op zo'n avond eerlijk zijn mening zal geven), uit een voordracht door een bevriende dichter (Ruth Lasters, vanaf volgende week de beste nog ongepubliceerde Belgische dichter) en uit een receptie (aangeboden door de stad Menen, met dank aan de schepen van Cultuur Christine Depoortere). Maar de dichter zelf heeft ook een bijzondere performance in petto. En om die performance tot een goed einde te brengen, heeft hij zoveel mogelijk mensen nodig.

De presentatie eindigt rond 19 uur.

Hij doet ook een kleine literaire tournee met de bundel:
- 1 juli: café RoodWit in Berchem, Generaal Drubbelstraat 42 (o.v.)
- 14 juli: Kortrijk Congé (http://www.kortrijkconge.be/) (speciale één-op-één-voordracht)
- 25-27 juli: Dichters in de Prinsentuin, Groningen (http://www.dichtersindeprinsentuin.nl/)
- 9 augustus: gastdichter bij Vers Geschild in de Verschansingstraat 61b te Antwerpen(http://www.vers-geschild.blogspot.com/)
- 26 of 27 augustus: voordracht op een Flandria-boot in Antwerpen (o.v.)
- 2 september: in De Droge Coo te Oostende (http://www.vrijstaat-o.be/)

http://xavierroelens.blogspot.com + www.xavierroelens.be

Geen opmerkingen: