Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

10 december 2012


Uitnodiging

De Culturele HNITA-kring organiseert in de maand januari een huldetentoonstelling met werk van de overleden kunstschilder en etser Willie Cools in het Cultureel Centrum Zwaneberg, Cultuurplein 1 in Heist op den berg. Daarnaast is er werk te zien van leden van de kunstkring.
De tentoonstelling opent op vrijdag 4 januari 2013 te 20 uur.
Na de verwelkoming door het bestuur van HNITA , zal op verzoek van de kunstkring de auteur Guy van Hoof, vele jaren een goede vriend van de kunstenaar, spreken over zijn leven en werk.
Op zondagnamiddag 27 januari is een poëzielezing geprogrammeerd met o.a. Begga Mariën, Paul Cardon, Rik Wouters, en Guy van Hoof.

Geen opmerkingen: