17 maart 2011

Enkele uitgaven van Demer Uitgeverij

Demer Uitgeverij, België
Demer Press, Belgium
mailto:Belgiuminfo@demerpress.be


Poppies and Chamber Music (boek )
€15.00

English poems - translated from Dutch into English). Translator: John Irons. Ten poets from the Netherlands and Flanders: Fernand Florizoone, Jenny Dejager, Paul Gellings, Thierry Deleu, Marleen De Smet, Joris Iven, Bert Bevers, Roger Nupie, Albert Hagenaars and Hannie Rouweler.

Nieuwe gedichten (boek )
€22.00

Nieuwe gedichten, nog niet eerder gepubliceerd in boekvorm, van Hannie Rouweler. Zeer gevariëerde thema's. In deze bundel zijn alle titels op alfabetische volgorde geplaatst van A t / m Z. Achterin het boek bevindt zich een index.


Saturnus boven de Schelde (boek )
€12.00

Een fraaie en gevarieerde dichtbundel van tien dichters uit Nederland en Vlaanderen. De gedichten zijn niet eerder in boekvorm gepubliceerd. Frisse, heldere en donkere tinten, woorden over alles wat beweegt, bestaat, stilstaat. Met bijdragen van Willie Verhegghe, Lief Vleugels, Maarten van den Elzen, Annmarie Sauer, Rose Vandewalle, Joris Iven, Catharina Boer, Roger Nupie, Albert Hagenaars en Hannie Rouweler. Een verscheidenheid waarvoor je rechtop gaat zitten!


Over alles wat niet deugt (boek )
€15.00

Protestgedichten over maatschappelijke onderwerpen zoals: discriminatie, misbruik kinderen, geweld, asielbeleid etc. Bijdragen van Blauwhartje, Catharina Boer, Hilde Boulanger, Staf De Wilde, Frank Decerf, Jenny Dejager, Thierry Deleu, Tjarda Eskes, Julie Goderis, Christina Guirlande, Tine Hertmans, Joris Iven, Marije Kos, Mark Meekers, Y. Né, Edith Oeyen, Suzanne Pyra en Hannie Rouweler. Enkele afbeeldingen (zwart wit) van kunstwerken zijn opgenomen in deze bundel. Inleiding: Hannie Rouweler.


Tuin van Eden (boek )
€14.00

Nieuwe gedichten van Tine Hertmans over misbruik van kinderen. Illustraties van Tony De Bruycker. "De bundel dient als eerbetoon aan alle slachtoffers, in het bijzonder diegenen wier stem nooit is gehoord, die hun wonden niet hebben overleefd en hun geheimen met zich meenamen in het graf." (De auteur) "Woorden geschreven met de kracht van woede, gevoed door onmacht en schuldgevoel. Het verbaast mij steeds weer dat mensen, die zo zwaar zijn vernederd en geraakt in hun diepste ik, toch de sterkte vinden om hun gevoelens te uiten en zo een deel van hun verleden te verwerken. Deze bundel is daar een mooi voorbeeld van. Ik hoop dan ook dat hij door heel wat slachtoffers, maar ook door hulpverleners aandachtig zal gelezen worden." (Dr. Johan Marchand)


Spiegels, bakens (boek )
€14.00

Boek nog niet klaarBook not ready yet. Publicatie: Februari 2012. Zes dichters: Mark Meekers, Frank Decerf, Guy van Hoof, Maarten van den Elzen, Joris Iven en Frank Despriet. Met ieder acht nieuwe gedichten. Met Inleiding van Christina Guirlande.


Strandjutter (boek )
€16.00

Keuze van ± 50 gedichten (1965-2010) uit het oeuvre van Thierry Deleu. Met een uitgebreid voorwoord van Mark Meekers, fragment: "De karakteristieke eigen stem van Deleu komt tot uiting in de rijk gevarieerde woordenschat. Korte zinnen houden het helder. Hij gebruikt zelden vreemde of moeilijke termen, vermoeiende stadhuiswoorden, grammaticale bokkensprongen laat hij achterwege, een enkele keer laat hij de interpunctie weg om een overvloeiingseffect te bereiken. “Poëtisch taalgebruik is voor mij strikt genomen niet anders dan normaal taalgebruik.” Eén leesbeurt kan volstaan. Wie herleest ontdekt echter de gelaagdheid en het taalraffinement.... Hoewel de leefstreek van de dichter beperkt is, gaat er een weids gevoel van uit. De brede gezonde adem die door zijn verzen waait, kan de amechtige, kleine geesten in de grootstad reanimeren. Er lopen weinig strandjutters van die soort in de literatuur rond."


Blauwe Oogst (boek )
€14.00

Debuut dichtbundel van Gijs Gellings (geb. 1988, Rotterdam) wonend in de omgeving van Antwerpen. "Wat direct opvalt, is het gebruik van het eindrijm. Een bewuste keuze die je echter niet meteen verwacht van een jonge debutant. Gedurfd, want het heikel punt bij eindrijmen is het stramien waarin je terechtkomt. Rijm draagt bij tot de muzikaliteit van het vers. Gellings kiest voor het gebroken rijm waardoor hij zich niet laat strikken in een té strak stramien. Gellings dicht over de liefde, het kleine mensenleed, het geluk dat jonge mensen soms voelen. En hij doet dit assidu en met de hand van een meesterknecht. Hij slaagt erin mij weerloos te maken. Ik lees zijn gedichten niet alleen met groot plezier, maar ik laat mij ook betoveren door de taal, door de elegante versregels, door de muziek." (Voorwoord door Thierry Deleu)


Alle naden dicht (boek )
€16.00

Julie Goderis (1944) debuteerde in 1989 met de bundel Er kromt een nieuwe klaarte (Dilbeekse Cahiers). Zij publiceerde in verschillende(literaire) tijdschriften (Vlaanderen, Davidsfonds, Letteren Leuven, Dietsche Warande en Belfort, Appel), werd laureate van de Poëzieprijs Tongeren, tweede prijs Blankenberge en Hasselt en kreeg diverse eervolle vermeldingen (o.a.Jules Van Campenhout, Arca en Gaselwest). Haar werk werd geselecteerd voor de nationale bloemlezing vrouwelijke poëzie in Vlaanderen 'Eigen Wegen' (Leuvense Cahiers) en voor 'Honderd gedichten uit Vlaanderen' (Lannoo). Haar betrokkenheid met poëzie uit zich niet alleen in het geschreven woord. In het stemmig kader van "Den Artemeersch" in Kanegem kregen verzen en dichters een podium. Met het woordtheatergezelschap "Antipode" deed Julie Goderis zowat alle theaterzalen in Vlaanderen aan. (Inleiding van Thierry Deleu)


Spiegel van herinnering (boek )
€16.00

Nieuwe gedichtenbundel Paula Hagenaars. ".....Indien Paula Hagenaars deze weg heeft bewandeld (via internet), dan zal zij onder het vele amateurisme (dat ik niet minacht) een opvallende verschijning zijn geweest. Haar poëzie loopt ritmisch lekker, geen hompelende dichtregels te vinden, soms bewust melodieus verlopende regels. Zij springt niet binnen eenzelfde gedicht van de hak op de tak, haar verzen zijn opgehangen aan één gegeven. Nergens neigt zij te veel naar proza. Haar poëzie is niet strak gebonden aan onwrikbare grenslijnen." (Inleiding van Thierry Deleu)


Guy van Hoof, gesprekken met Willem M. Roggeman (boek )
€15.00

Book under revision. Boek onder revisie. Publicatiedatum, publication: april 2011. Guy van Hoof, interviews met Willem M. Roggeman. “Een schrijver moet heel zijn leven studeren. Meer nog dan een dokter, een apotheker of een advocaat moet hij de nieuwe ontwikkelingen binnen zijn vak, de evolutie van de wereldliteratuur volgen om hieruit te halen wat voor hem bruikbaar kan zijn om een eigen, strikt persoonlijk, eigenzinnig oeuvre naar een steeds hoger niveau op te voeren.” Dit is één van de uitspraken van Willem M. Roggeman tijdens de zes gesprekken, die Guy van Hoof met hem heeft gevoerd. Wij krijgen hierin nieuwe aspecten te zien van deze auteur van een omvangrijk oeuvre, die blijk geeft van een grote eruditie, vooral in de langere gedichten, die hij onder de titel “Geschiedenis” heeft gebundeld en waarvan volgend jaar een complete verzameling in Russische vertaling zal verschijnen.


Van binnen uit verlicht (boek )
€17.00

Gedichten en kunst. Gedichten bij afbeeldingen (full colour) van kunstwerken. Zes dichters tevens kunstenaars: Mark Meekers, Xtine Mässer, Roger Nupie, Willie Cools, Guy Commerman en Hannie Rouweler.


Langs wegen en omwegen (boek )
€16.00

Nieuwe gedichten van Francis De Preter. “De Preter mag dan in zekere zin niet echt een onderschat dichter zijn, maar te weinig bekendheid geniet hij alleszins. In 1962 verscheen zijn bundel Stilte rapen, gevolgd door de bundels o.a.: Bitterzoet, Nachtegaalrecht, Gedichten 1980-1992. Voor die laatste kreeg hij de A. Merghelynckprijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. De Preter trekt zich terug, en schrijft bovendien op zijn eigen manier, in een volstrekt eigen stijl, over de natuur versus de stad, de verloedering en wat verloren is gegaan. Geen sentimenteel gedoe, helemaal niet, wel degelijk onderschraagde poëzie vol klank en kleur. Een mystiek, of religieus dichter dus? Nee, gewoonweg een schrijver die ver af staat van alle commerciële gewoel en een unieke sfeer weet op te roepen.” (persberichten, ingekort, Guy van Hoof)


Gewoon lekker (boek )
€16.00

Liefdespoëzie. Enkele illustraties zijn opgenomen. Dichters: Thierry Deleu, Mark Meekers, Roger Nupie, Theo van der Wacht, Ina Stabergh, Joris Iven, Marleen De Smet, Johan Van Cauwenberge, Job Degenaar, Rik Wouters, Hannie Rouweler, Guy van Hoof, Maria Sesselle, Erik Verstraete, Paul Gellings, Hilde Pinnoo, Tjarda Eskes, Lisette Waterschoot, Boudewijn Knevels, Tine Hertmans, Michiel van Kempen, Francis De Preter, Lupo Barca, Lief Vleugels, Frank Despriet, Patty Scholten en Bert Deben.


Bellen blazen (boek )
€14.00

Gedichten over vissen en zeedieren. Bijdragen van ruim dertig dichters o.a. Christina Guirlande, Patty Scholten, Roger Nupie, Joris Iven, Tsead Bruinja, Lief Vleugels, Floris Brown, Thierry Deleu, John Schoorl, Hilde Pinnoo, Y. Ne, Paul Gellings, Henk van Zuiden, Johan Van Cauwenberge.


De geur van akkerwinde (boek )
€16.00

Nieuwe gedichtenbundel van Tine Hertmans met een sprankelende inleiding door Thierry Deleu. Over Tine Hertmans verschenen verscheidene artikels in de pers, onder anderen in Het Laatste Nieuws, De Gentenaar, De Zondagskrant, De Streekkrant, Steps, Gemeentelijk Informatieblad Destelbergen, Sabam Magazine, Verba en in allerlei ledenbladen. Haar werk is opgenomen in talrijke verzamelbundels en in radio- en televisieprogramma's. In 2006 verscheen haar debuutbundel. Een reisgedicht werd opgenomen in de bloemlezing van Bob Van Laerhoven Er is overal meer ginder dan hier - Davidsfonds. Regionale Televisie AVS maakte een reportage naar aanleiding van haar aanstelling als Dorpsdichter.


Tussen schaduw en schittering (boek )
€12.95

Nieuwe gedichten van Marleen De Smet. "Groeien doe je niet zomaar, dat doe je beetje bij beetje en dat doet soms pijn. Beknopt is dit de meest volledige perifrase van wat het leven voor ieder van ons betekent. Dit groeien vindt zowel plaats in ons denken als in ons handelen, in ons voelen als in ons geestelijk aanvoelen. De gedichten van Marleen De Smet zijn mijlpalen in haar persoonlijke ontwikkeling, ankerpunten die geluk vasthouden of tegenslag verwerken.Ook deze bundel raakt liefde aan, maar ook gemis en genezing. De verhaallijn die in haar vorige bundels zo nadrukkelijk aanwezig was, is ook hier de lijm die gedachten en gevoelens bijeenhoudt. Zij heeft de luciditeit om haar poëziebeleving in te bedden." (Thierry Deleu, Nawoord)


Hond en Kat en andere beestjes (boek )
€20.00

Gedichten over dieren. Uiteenlopende dichters publiceren in deze bundel gedichten over een dier. Met dierengedichten van Annmarie Sauer, Arjan Braam, Catharina Boer, Chris Van Buggenhout, Christina Guirlande, Cyriel Gladines, Erik Verstraete, FA Brocatus, Floris Brown, Hannie Rouweler, Henk van Zuiden, Herman Rohaert, Herwig Verleyen, Jeannette Coppens, Jenny Dejager, Joris Iven, Kristel D'Huysser, Leo Vroman, Lucienne Stassaert, Marije Kos, Mark Meekers, Marleen De Smet, Miller Caldwell, Patty Scholten, Paula Hagenaars, Pien Storm van Leeuwen, Roger Nupie, Rose Vandewalle, Rozemarijn van Leeuwen, Tanya van der Wacht, Theo van der Wacht, Thierry Deleu, Tjarda Eskes, Wim van Til en Yerna Van den Driessche. Opbrengst van de uitgave is Bestemd voor de Dierenbescherming.


Dichters dromen lucide (boek )
€18.00

Essays over poëzie. Keuze uit verschillende dichters uit Nederland en Vlaanderen door Thierry Deleu. Thierry Deleu schreef een gefundeerd essay over het laatste decennium Nederlandstalige poëzie. Zelf noemt hij het een eigengereide keuze. Hij bespreekt de poëzie van Bert Bevers, Catharina Boer, Philippe Cailliau, Job Degenaar, Jenny Dejager, Frans Depeuter, Marleen De Smet, Christine D'haen, Fernand Florizoone, Lies Van Gasse, Bärbel Geijsen, Gijs Gellings, Julie Goderis, Tine Hertmans, Guy van Hoof, Joris Iven, Frans Kuipers, Jan Lauwereyns, Bert Lema, Gerry van der Linden, Mark Meekers, Y. Né, Edith Oeyen, Francis De Preter, Eric Rosseel, Xavier Roelens, Hannie Rouweler, Ina Stabergh, Peter Theunynck, Joris Maurits Vanhaelewyn en François Vermeulen.


Heuvels en rivieren (boek )
€16.00

Nieuwe dichtbundel van Catharina Boer. Met een sprankelende Inleiding van Thierry Deleu. "Sinds 'Water en Steen' (1989) is haar thema het zoeken naar plaatsen van weleer. Zij roept haar jeugd op, het oude dorp, het landschap van toen (verdwijnend door nieuwbouw en asfalt). Herinneringen vervagen: het besef van vergankelijkheid wordt tot uitdrukking gebracht door het vervlietende water. Veel herinnerd leven, dat binnen het heden herleeft. Een vervlechting die zij boeiend in beeld brengt." (Thierry Deleu)


Woorden, een ander geschenk hoef ik niet / Words, another gift I don't need (boek )
€15.00

Liber amicorum, Vriendenboek. Hannie Rouweler Meertalig. Multi-langual. Bijdragen van gedichten, vertalingen, essays, brieven - contributions of poems, translations, reviews, letters: Karin Swierts, Fernand Florizoone, Paul Gellings, John Irons, Margalit Matitiahu, F.A. Brocatus, Leo Vroman, Tineke Vroman, Job Degenaar, Maarten van den Elzen, Christine le Roux Barkhuizen, Joris Iven, Annmarie Sauer, Frans Budé, Henk van Zuiden, Albert Hagenaars, Gerda De Preter, Max Niematz, Johanna Kruit, Knut Ødegård, Y. Né, Tjarda Eskes, Jose Luis Reina Palazón, Jo Claes, Charles Simic, Miller Caldwell, Menno Wigman, Jostein Saeboe, Emma Crebolder, Johan Van Cauwenberge, Tess Gallagher, Theo van der Wacht, Annelies van Setten, Fred Schywek, David Mason, Bernard de Coen, Victor Vroomkoning, Ria Boonk, Thierry Deleu, Lucienne Stassaert, Michiel van Kempen, Rose Vandewalle, Chana Bloch, Roger Nupie, Wim van Til, Jana Štroblová, Liliana Ursu, Jerzy Koch, Frank Despriet, Guy van Hoof, Christina Guirlande, Rozalie Hirs.


Een reis langs rood en wit (boek )
€15.00

Nieuwe gedichten van Hannie Rouweler over diverse reizen, kunstobjecten, natuur, liefde, verleden, en afscheid, kindertijd. Nawoord van Roger Nupie (Antwerpen).


Sluiter, Sluier (boek )
Hardcover: €18.00

Gedichten van de dichter/vertaler Joris Iven (Diepenbeek) naar aanleiding van foto's van de kunstfotograaf Willy Vanheers (Brugge). Gedichten over: "de vrouw", "kind", "verlies", "onbereikbaarheid" en "liefde". De gedichten verschenen eerder, als aparte afdeling, in de bundel "Open doek, Sluiers" (Demer Uitgeverij, België)


Open Doek Sluiers (boek )
€15.00

Nieuwe gedichten van de dichter/vertaler Joris Iven en Hannie Rouweler. De gedichten van Joris Iven werden geschreven in de periode 1987 tot 2006. Hannie Rouweler heeft in deze bundel overwegend gedichten opgenomen, die opgedragen zijn (aan familieleden, vrienden, dichters, schrijvers). De meeste gedichten werden geschreven tussen 2003 en 2008.


Klaprozen en kamermuziek (boek )
€15.00

Tien dichters uit Vlaanderen (Westhoek, Antwerpen, Limburg) en Nederland (Zwolle). Nieuwe gedichten. Over o.a. de natuur, de zee, liefde, vergankelijkheid, afscheid, steden (reizen), de kunsten, taal. Fernand Florizoone, Jenny Dejager, Paul Gellings, Thierry Deleu, Marleen De Smet, Joris Iven, Bert Bevers, Floor Deroo, Guy van Hoof en Hannie Rouweler. Samenstellers: Thierry Deleu en Hannie Rouweler.


De aanhalingstekens van liefde en troost door Jenny Dejager
€15.00

Boek nog niet klaar. Book not ready yet. Publicatie: september 2011. Nieuwe gedichten van Jenny Dejager. (Inleiding van Thierry Deleu)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten