Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

2 april 2009

"Bestendig verblijf" van Frans Budé



















Frans Budé
Zaterdag 4 april, 16.00 uur, vindt de presentatie plaats in Café Forum, Maastricht,
van zijn nieuwe dichtbundel Bestendig verblijf, uitgeverij Meulenhoff.

Omvang: 120 Blz.
ISBN: 9789029084567
Prijs: € 19,95
Catalogus: Voorjaar 2009
Fonds: Poëzie
Verschenen: Maart 2009

Auteurspagina Frans Budé

Bestendig verblijf
Frans Budé

Bestendig verblijf is een omvangrijke, gevarieerde dichtbundel over reizen in ruimte en tijd, met zijwegen naar beeldende kunst en psychiatrie. Frans Budé leeft zich even gemakkelijk in in de door angstvisioenen gekwelde doodzieke componist Robert Schumann als in een twintigtal kunstenaars van naam (van de middeleeuwen tot nu) die hij volgt bij het scheppingsproces in hun atelier.
Ook in de imposant aanwezige natuur weet Frans Budé een verborgen werkelijkheid te ontdekken die aan het dagelijkse leven ontstijgt. Het maakt zijn gedichten verrassend intiem.Met de dubbeldikke bundel Bestendig verblijf viert Meulenhoff – vijfentwintig jaar na het verschijnen van zijn debuutbundel Vlammend marmer – het zilveren dichtersjubileum van Frans Budé.
De pers over het werk van Frans Budé:
"Een tijdloos en nauwgezet onderzoek naar de grenzen van leven en dood, herinnering en vergeten, taal en stilte." (De Volkskrant)
"Frans Budé heeft zich in toenemende mate ontwikkeld tot een dichter van de intimiteit, van de vertraging en het tedere gebaar, van het verlangen, de hunkering en de wellust, met zinnen die openbarsten van geluksverlangen." (Ons Erfdeel)
"Budé schrijft zoals Vermeer schilderde." (Haagsche Courant)

Geen opmerkingen: