Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

2 augustus 2012


Weirdo's werd in december 1986 door Frank Moyaert en Hubert Van Eygen opgericht en wil sindsdien een blad zijn dat publicatieruimte biedt aan mensen die gewoon zichzelf willen zijn en die geen rekening (willen) houden met de regeltjes die anderen opleggen. Dat brengt uiteraard met zich mee dat inzendingen met een sociaal geëngageerde inslag en/of met een 'afwijkend' karakter de voorkeur krijgen in dit blad.

Daarnaast wil het blad het oh zo kleine literaire wereldje in Vlaanderen en Nederland wijzen op de relativiteit van al de narcistische pogingen om de massa aan te zetten tot het lezen van navelliteratuur. Een beetje lager dan de navel gaat er een nieuwe wereld open die wij stem willen geven. Weirdo's wordt gesteund door de financiële bijdragen van een 80-tal trouwe abonnees, de provincie Limburg (8 abo's) en de gemeente Kinrooi.  Weirdo's verschijnt op een oplage van 160 exemplaren. Om die oplage te verhogen én onze impact groter te maken, hebben we dringend méér abo's nodig!

Redactieadres: Hubert Van Eygen, Weertersteenweg 265, 3640 Kinrooitel. 089/70.32.14, hubert.vaneygen@skynet.be
Vaste medewerkers:
Alexander Baneman,
- Steven de Rie,
- Freda Kamphuis,
- Patrick Heymans,
- Frank Roger,
- Marc van Biezen,
- Guy van Hoof,
- Martin Wings

Geen opmerkingen: