Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

25 juni 2012


PERSBERICHT
Deus ex Machina publiceert nummer over Misantropie en literatuur
Het Vlaamse literaire tijdschrift Deus ex Machina (DEM) stelt 4 juli een nummer voor over misantropie en literatuur. Het is geen geheim dat sommige schrijvers het mensdom verfoeien. Hun pessimistische blik levert echter soms literaire parels op die voor altijd in de literatuurgeschiedenis gegrift staan. DEM fileert in dit themanummer de gitzwarte universa van o.a. Thomas Bernhard, Arthur Schopenhauer en L.F. Céline. Daarnaast publiceert DEM ook nieuwe en vertaalde teksten.
Craig Davidson, de schrijver achter de film De rouille et d’os
In het Misantropie-nummer verschijnt ook in primeur het kortverhaal dat diende als uitvalsbasis voor de film De rouille et d’os van de Franse regisseur Jacques Audiard, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Dit verhaal, Rocket Ride (vertaald als Stuntvlucht), is geschreven door de Canadese auteur Craig Davidson en staat in zijn bundel Rust and Bone. In deze bundel evoceert Davidson op indringende wijze de zelfkant van de Canadese en Amerikaanse samenleving zonder een greintje moralisme. De wereld van Davidson wordt bevolkt door prijsvechters, vechthonden, seks- en gokverslaafden.
Presentatie
Het Misantropie-nummer van DEM wordt op woensdag 4 juli om 20u voorgesteld in ‘Pulcinella’, de vernieuwde jeugdherberg van Antwerpen . Naast optredens, van o.a. de Nederlandse schrijver Mark Verver, kan je ook de portretten van de beloftevolle fotograaf Yoeri Hostie bekijken. Hij fotografeerde een reeks zelfbewuste meisjes die u ook terugvindt in het Misantropienummer.
PRAKTISCH
Woensdag 4 juli, 20u, Pulcinella, Bogaardestraat 1, 2000 Antwerpen. Gratis toegang.
Informatie Deus ex Machina: www.deusexmachina.be
Informatie Craig Davidson: www.craigdavidson.net
Contactpersoon: Michiel Kroese 0473/73 88 68


Geen opmerkingen: